Iako je princ William nedavno pokušao umiriti svoje podanike odgovorivši na pitanje o zdravlju svoje suprugeKate Middleton koja se bori s rakom, sve glasnija nagađanja o njenom zdravstvenom stanju ne jenjavaju budući da palača šuti, a na sve strane u britanske medije cure priče da je u vrlo lošem stanju.

Kate se u siječnju povukla s kraljevskih dužnosti, a u međuvremenu je otkrila da boluje od raka i da ide na preventivn kemoterapiju, a njen kalendar je prazan do kraja 2024. godine što znači da nisu planirane nikakvi događaji i aktivnosti na kojima bi se ona trebala pojaviti.

Kate Middleton i kralj Charles.
SMG / Zuma Press / Profimedia 

Javnost Kate nije vidjela mjesecima, a sad su njeni podanici dočekali da se princeza oglasi. Međutim, ako ste pomislili da se pojavila pred podanicima, nije bilo baš tako. Ona se britanskoj javnosti obratila pismom.

'Duboko dirljivo' pismo isprike Kate je namijenila Irskoj gardi uoči ceremonije Trooping the Color, budući da ih zbog bolesti nije mogla doći podržati kao njihova pukovnica. 

‘Htjela sam vam pisati jer želim da znate koliko sam ponosna na cijelu pukovniju uoči Colonel's Review i Trooping the Colour. Cijenim sve što su ove godine vježbali mjesecima za Trooping the Colour i posvetili sate i sate kako bi njihove vježbe bile besprijekorne. Biti vaš pukovnik i dalje je čast i jako mi je žao što ne mogu pozdraviti ovogodišnju smotru pukovnika. Molim vas prenesite moje isprike cijelom puku, nadam se da ću vas vrlo brzo opet moći predstavljati. Pošaljite moje najbolje želje i puno sreće svima koji su uključeni’, poručila je Kate u pismu koje je jedan od pukovnika Irske garde pročitao pripadnicima, a video su objavili na Twitteru.

Pismo je Kate potpisala latinskim izrazom 'Quis separabit?' koji se prevodi kao 'Tko će nas rastaviti?', a moto je Britanske vojske u Irskoj.

Podsjećamo, Kate Middleton postala je pukovnica Irske garde u ožujku prošle godine, a tu je dužnost prethodno obnašao njen suprug princ William.