Princeza od Walesa, Kate Middleton (42), službeno se u javnosti nije pojavila od Božića, a kako tvrde britanski mediji, uskoro bi mogla izaći iz kuće i to zbog važnog razloga. Kate razmatra opciju pojavljivanja u Londonu na obilježavanju službenog rođendana kralja Charlesa, koji je 15. lipnja.

Iako je rođen 14. studenog, službene rođendanske proslave monarha često su bile na dan kada im zapravo nije rođendan, pogotovo ako nisu rođeni ljeti. Ta se ceremonija naziva 'Trooping the Colour' i obilježava monarhov službeni rođendan već više od 260 godina. Charlesu će ovo biti prvo pojavljivanje na tom događaju u funkciji kralja.

Kate Middleton i kralj Charles.
SMG / Zuma Press / Profimedia 

Kate je poslala pismo Irskoj gardi, čija je kraljevska pukovnica. Istaknula je kako je ponosna na cijelu pukovniju uoči Pukovničke smotre i ispričala se što je propustila probu za 'Trooping the Colour'.

'Cijenim sve koji su 'Trooping the Colour' vježbali mjesecima ove godine i uložili mnoge sate kako bi bili sigurni da su njihove uniforme i vježbe besprijekorne. Čast mi je biti vaša pukovnica i jako mi je žao što ne mogu pozdraviti ovogodišnju smotru. Molim vas, prenesite moje isprike cijelom puku. Nadam se da ću vas uskoro ponovno moći predstavljati. Proslijedite moje najljepše želje i puno sreće svima koji su uključeni', dodala je Kate.

Princ Harry i Kate Middleton
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Upravo zbog riječi 'nadam se da ću vas uskoro ponovno moći predstavljati' izdvajaju se kao naznaka da bi se princeza mogla vratiti u javnost, iako njezino pojavljivanje nije potvrđeno. Sve glasnija su šuškanja kako bi mogla iznenaditi cijeli svijet i doći na ceremoniju. Povratak se očekuje jer se radi o važnom događaju, a to bi bila i svojevrsna javna podrška kralju jer se oboje bore protiv raka. 

U javnosti pola godine nismo vidjeli ni princezu Charlotte ni princa Louisa, ne računajući njihove rođendanske fotografije koje su objavljene na službenom društvenom profilu, a koje je uslikala Kate. Njihova najstarijeg sina Georgea, budućeg prijestolonasljednika, imali smo prilike viđati u nekoliko navrata jer je s ocem Williamom odlazio na nogometne utakmice. 

Kate Middleton
Profimedia 

Princ William je nedavno istaknuo kako je njegova supruga bolje i to je mnoge razveselilo jer znaju koliko je teška bitka s rakom. Priča se kako su se William i Kate posvetili obitelji i da George i Charlotte odlaze na satove jedriličarstva u blizini njihove kuće u Sandringhamu. Kate ostane na obali, sjedne i čita. 

'Ponekad je i William ovdje, pazi i gleda njihov brod kako se vraća. Sjajno je što imaju priliku raditi uobičajene stvari', ispričao je mještanin. Poznato je da su princ i princeza veliki ljubitelji vodenih sportova, pa sada možda tu ljubav prenose na svoju djecu. 

YouTube, i-Images / Eyevine / Profimedia Britanci strahuju zbog zdravlja njihove buduće kraljice Kate