Franka Batelić na Instagramu je objavila fotografiju iz djetinjstva. Naime, pronašla je članak iz novina, objavljen 2003. godine koji slavi njezin uspjeh na školskom natjecanju.

'Učenica V. razreda OS Matije Vlačića, Franka Batelić, na ovogodišnjem je natjecaju učenika 'Lidrano' došla do samog kraja. Nakon pobjede na županijskom natjecanju u kategorij literalnog stvaralaštva V. razreda Franka Batelić je sa svojom pjesmom 'Lepo je', otišla na finale u Šibenik, gdje je svoju pjesma predstavila u društvu ostalih županijskih pobjednika.

Franka kao mala.PNG
Instagram 

Uspjeh je to veći što je na manifestacij Lidrano 2003 u Šibeniku, pored nje, bilo još samo dvoje učenika iz Istre koji su se natjecali u istoj kategoriji. Takoder, Franka je ujedno bila i jedina učesnica natjecanja (u svim kategorijama-terainoj dramskoj i novinarskoj) s područja Labinštine. Mentorica joj bila učiteljica Alida Gergorie', stoji u članku.

Pjesma s kojom je ostvarila uspjeh nosila je sljedeće stihove:

DSC_8110.jpg
Story Press 

'Lepo je. Lepo je kada te sunce zbudi i rikamo lutrini na traje kultini. Lepo je kada ti mesec zavetli put kako ferol bistari. Lepo je kada ti veter vlasi raspahije i kada rosa pode na tlo. Lepo je kada te more poitrea po telu i kada me ti pogledali jdel va korijeru'.

Više fotografija pjevačice pogledajte u galeriji:

Instagram, Pave Elez, Instagram Franka Batelić ima sina Viktora