Putovanje za pamćenje: Marketinška stručnjakinja u gradu poznatom po iznimno čistim ulicama i visokom standardu života

Marketinška i PR stručnjakinja te strastvena ljubiteljica putovanja, Marjeta Kessler, naše čitatelje odvodi u Singapur i Kuala Lumpur u Maleziji, gradove u koje se zaljubila na prvi pogled.

Privatni album

Najljepši dio putovanja u Aziju jest mogućnost spajanja različitih destinacije zahvaljujući niskobudžetnim letovima koji su u današnje vrijeme doslovno udaljeni jedan klik. Azija je dom raznovrsnih kultura, tradicija i običaja. Svaka zemlja nudi jedinstvenu kulturnu baštinu, od drevnih hramova pa sve do modernih metropola. Osim spektakularnih pejzaža, bogate povijesti, raznovrsne gastronomije, ono što će vas oduševiti je njihova gostoljubivost i vrijednost koju dobivate za svoj novac, piše Marjeta Kessler.

Privatni album 

Život u visini

Singapore, grad-država koja se nalazi na jugoistoku Azije, pravi je dijamant modernog urbanog planiranja i kulturne raznolikosti. Ovaj grad je poznat po svojim impresivnim neboderima, iznimno čistim ulicama i visokom standardu života, ali ono što ga čini posebno zanimljivim za putnike su bogata povijest, multikulturalnost i jedinstvena fuzija tradicionalnog i modernog; bogata kulturna baština isprepliće se s modernim načinom života što je vidljivo u očuvanju tradicionalnih kvartova, kao što su China town, Little India i Kampong Glam, pored modernih nebodera i suvremenih high tech kvartova.

Privatni album 

Singapore je impresivan primjer modernog grada s visokim standardom života, naprednom infrastrukturom i futurističkom arhitekturom koju zaista možete vidjeti na svakom koraku. Od najpoznatijeg hotela koji je zapravo i znamenitost Marina Bay Sands, preko Gardens by the Bay, Theatres on the Bay, parka Merlion pa sve do poznatih svjetskih brandova čiji arhitektonski impresivni dućani plutaju na vodi.

Poznati su po svojim tzv 'hawkers centrima' gdje možete pronaći brojne štadove koji pružaju pristupačne, raznovrsne i ukusne obroke okupljajući različite kuhinje pod istim krovom. Jedan od najboljih takvih je Maxwell Food Center i najstariji Old Airport Road Food Center.

Privatni album 

Kozmopolitska metropola

Glavni grad Malezije dinamičan je i pravi kozmopolitski grad koji nudi mnoge atrakcije i aktivnosti za posjetioce. Jedan od najpoznatijih simbola Kuala Lumpura i jedna od najviših zgrada na svijetu su Petronas Twin Towers. Spektakularan pogled s vidikovca ili pogled na Petronase neće vas ostaviti ravnodušnima, a u podnožju tornjeva možete uživati u luksuznom shoppingu u Suria KLCC trgovačkom centru.

Privatni album 

Predstavljaju simbol kulturnog i ekonomskog rasta Malezije. Kuala Lumpur je dom raznovrsnim hramovima koji održavaju bogatu kulturnu i religijsku baštinu grada. Najpoznatiji od njih je svakako Batu Caves, poznata slika šarenih stepenica koja vode do ogromne statue Bude. Predstavljaju jednu od najposjećenijih turističkih destinacija u Maleziji te su istovremeno najveći hinduistički hram izvan Indije, smješten unutar impozantnih pećina.

Još predlažem da posjetite Central Market i Petaling Street: ove lokacije su idealne za kupovinu suvenira, lokalne rukotvorine i isprobavanje lokalne hrane. Petaling Street, poznata i kao kineska četvrt, živi je centar noćnog života i kupovine.