MEDITERANSKA OAZA DANIJELE DVORNIK: Savršeno je iskoristila mali prostor, čarobna terasa s vanjskom kuhinjom oduševljava

Danijela Dvornik je pokazala kako je uredila kuću na otoku Braču.

Shutterstock

Danijela Dvornik na Instagramu sa svojih nešto više od 100 tisuća pratitelja rado dijeli razne detalje iz svog privatnog života, a oni koji je prate duže vrijeme znaju da se u jednom trenu odlučila preseliti iz Zagreba na otok Brač.

Ona ne propušta istaknuti koliko je to preseljenje utjecalo na njen život i koliko je sretna i zadovoljna životom na otoku, a dijelila je i svaki napredak dok je uređivala svoju kućicu na otoku. Nije skrivala koliko se naradila oko svega, a u ranijem intervjuu za Story otkrila je i koliko je potrošila na uređenje.

'Kompletna adaptacija, što znači sve kompletno od krova, stolarije i instalacija namještaja, sanitarija, terase, podova, grijanja, klime otprilike cca. 350 000 kn. Uvijek se držim one 'nisam bogata da kupujem jeftine stvari'. Ja starim i htjela sam da mi kuća bude funkcionalna i jednostavna za održavanje i da sve to izdrži što je više i duže moguće. Cijelu sam je termo izolirala jer mi je bitno da je zimi topla’, ispričala nam je tom prilikom.

Svoju je oazu uredila u mediteranskom stilu, a s vremenom je svojim pratiteljima pokazala gotovo svaku prostoriju u kući.

Dnevni boravak

Malen, ali udoban dnevni boravak uredila je birajući svijetle i neutralne tonove. Tako je uz sive zidove kombinirala bijeli namještaj, bijeli dvosjed i policu.

Na velikom prozoru vidi se prozračna bijela zavjesa, a uz trosjed je smjestila okrugli stolić. Sve je upotpunila s nekoliko sobnih biljaka, a zidove je ukrasila slikama s jednostavnim crnim okvirima.

Kuhinja

Ranije je pokazala i kuhinju u kojoj crni namještaj dolazi u kontrast sa žutim zidovima, a zanimljiv detalj su i kuhinjske pločice s različitim uzorcima u bijelo crnoj kombinaciji.

Spavaća soba

Kontrast crne i žute boje iskoristila je i u spavaćoj sobi koju ipak nije predetaljno pokazivala, no može se vidjeti da Danijela ima krevet s crnim okvirom iznad dominira velika umjetnička slika.

Otkrila je jednom prilikom i da je veliku pozornost posvetila odabiru svjetiljki jer joj je rasvjeta posebno važna.

‘Rasvjeta u kući ili stanu mi je vrlo važna. Električar mi je rekao da mi kuća ima iznimno puno rasvjetnih tijela i da sam sada kao Betlehem. Jako mi važno da imam rasvjetu koja je funkcionalna za određene prostorije , da po potrebi imam dovoljno svjetla, ali i da kombinacijom imam atmosfersku rasvjetu’, napisala je tad.

Terasa

Danijela se nije posvetila uređenju samo kuće, već je puno truda uložila i u okućnicu, a najviše pozornosti privukla je njena terasa kao stvorena za odmor i mirne ljetne večeri.

Na njoj se nalazi kutna garnitura s mnoštvom jastuka i manji stolić.

U jednom dijelu terase uredila je i ljetnu kuhinju, a od radoznalih pogleda zakriva je šarmantna bijela ograda koju je Danijela još dodatno ukrasila cvijećem.

Više fotografija interijera Danijeline kuće na Braču pogledajte u galeriji:

Privatna fotografija Kuća Danijele Dvornik na Braču