'Muškarci bi trebali razgovarati sa stablima ako će im to pomoći s glavom'

Otvaranje je presudno za mentalno zdravlje

Profimedia

Povodom nedavno proslavljenog Svjetskog dana mentalnog zdravlja britanski glumac iz popularne serije East Enders, 43-godišnji Danny Dyer progovorio je o važnosti komunikacije za mentalno zdravlje muškarca i uputio apel svim muškarcima da se otvore i pričaju o svojm psihičkim problemima, pa čak i sa sa stablima ako treba i ako će im to pomoći, piše Mirror.

Profimedia 

Danny je za PA News agency rekao kako među muškarcima postoji nepisano pravilo da

Pandemija je bila katalizator mentalnih problema kod mnogih ljudi

ne smiju plakati i pričati o svojim emocijama jer ih to čini 'slabima', a upravo to je, smatra, presudno za zdravo mentalno stanje, naročito u ova 'luda' vremena uzrokovana pandemijom koronavirusa.

'Pandemija je bila katalizator mentalnih problema kod mnogih ljudi. 'Zeznula' im je mozak i prouzročila tjeskobu. Teško je i zato moramo pričati o tome, moramo to podijeliti s drugima. Čak i da razgovoraš sa stablom, samo razgovaraj s nekim', poručio je.

Profimedia 

  'Došla su mračna vremena za sve nas i to jako utječe na nas na svim razinama, emotivno i financijski. Moja obitelj se bojala za život u ranim danima uvedenog lockdowna. Mislio sam da ću se zaraziti i umrijeti, ili moja supruga, koja je dijabetičar. Bojao sam se da će mi djeca umrijeti. Svi smo bili vrlo ustrašeni', iskreno je priznao glumac.