Ima 53 godine i figuru upola mlađe žene: Evo što jede, a što izbjegava jedna od najljepših kraljica na svijetu

Kraljici Raniji od Jordana na vitkoj liniji u šestom desetljeću zavide i upola mlađe žene. Evo što jede, a što izbjegava.

BALKIS PRESS/ABACA / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Kraljica Rania od Jordana ima 52 godine, no to je ne spriječava da bude smatrana jednom od najljepših i najzgodnijih žena na svijetu. Svi se pitaju koja je tajna njezinog mladolikog izgleda, a navodno iza svega stoji dijeta koje se kraljica pridržava.

Uz vježbanje i zdrave životne navike, jordanska kraljica Rania svoje vitko tijelo može zahvaliti i makrobiotičkoj prehrani na koju se oslanja. Kakva je to dijeta i kako je implementirati u svakodnevni život?

Profimedia 

Makrobiotička prehrana postala je vrlo popularna u posljednjih nekoliko godina. Iako postoje mnoge varijacije, sve oblike ove dijete karakterizira strogo izbjegavanje bilo koje vrste toksina.

Osnove makrobiotičke prehrane još je 1920. godine razvio japanski filozof George Ohsawa, smatrajući da samo ako se zdravo hranimo možemo ostvariti život u skladu s prirodom.

Mnogi ljudi koji slijede ideale Ohsavine prehrane odabiru veganski put, izbacujući meso i mliječne proizvode iz svakodnevne upotrebe. Neki biraju blažu varijantu, koja podrazumijeva konzumaciju vrlo malih količina organske ribe i mesa.

Što podrazumijeva makrobiotička prehrana?

Poželjne namirnice po sustavu 1/4 + 1/4 + 1/2

1. Organski uzgojeno voće i povrće ne bi trebalo činiti više od 1/4 vašeg dnevnog unosa hrane

2. Juhe i variva od povrća s dodatkom graha, leće, algi ili fermentirane soje – do 1/4 ukupnog dnevnog unosa

3. Organske cjelovite žitarice poput heljde, zobi, ječma i smeđe riže čine preostalu 1/2 vašeg unosa hrane

Shutterstock 

U prehranu je poželjno povremeno uključiti orašaste plodove i sjemenke, što prakticira i sama jordanska kraljica Rania. Organska riba i meso u malim količinama mogu se konzumirati po želji.

Jedite samo kada ste stvarno gladni, a radi lakše probave preporučuje se polagano žvakanje hrane.

Što izbjegavati?

• Hrana koja sadrži visok postotak masti
• Velike količine soli i šećera
Prerađena hrana i umjetni sastojci

Shutterstock 

Kako pripremati hranu

1. Za pripremu i čuvanje hrane koristite samo posuđe od prirodnih materijala, poput drveta.
2. Izbjegavajte korištenje mikrovalnih pećnica i grijaćih ploča.
3. Provjerite jeste li filtrirali vodu prije upotrebe za kuhanje, savjetuje Glossy.

Više fotografija zanosne Ranije pogledajte u galeriji: