Skida 10 kg u 2 tjedna: Donosimo detaljan jelovnik za dijetu nakon koje se kile ne vraćaju

Dijeta u kojoj se ne morate bojati jo-jo efekta, a uz manje promjene u prehrambenim navikama kilogrami se neće vratiti dugo nakon prestanka dijete.

Shutterstock

Medicinska ili bolnička dijeta, osim uspješnog mršavljenja, obećava vitalnost, ubrzavanje metabolizma i detoksikaciju. Za razliku od ostalih iscrpljujućih dijeta, osjećaj slabosti trebao bi biti potpuno eliminiran zahvaljujući pažljivo sastavljenom jelovniku.

Ovakva dijeta je idealna ako imate mali višak kilograma koji se mučite skinuti, na ovaj način ćete u dva tjedna izgubiti između 7 i 10 kg. S druge strane, osmišljena je za ubrzavanje metabolizma i poboljšanje zdravlja, što u konačnici dovodi do prirodnog mršavljenja.

Dijeta djeluje ciklički, pa se mora ponavljati svakih pet dana. Na vama je hoćete li je primjenjivati ​​15 ili 18 dana, ovisno o željenim rezultatima.

Shutterstock 

Tijekom ove dijete nije dopušteno kombiniranje i zamjena namirnica, a pokušajte ostaviti 4 do 5 sati između obroka i nemojte ih preskakati. Također ono što je vrlo važno je prestati jesti nakon 20 sati.

Sljedećeg pravila treba se pridržavati bez obzira jeste li na dijeti ili ne. Naime, trebali biste piti najmanje 8 čaša vode dnevno, odnosno do 2 litre svaki dan. To znači da možete piti i limunadu ili zeleni čaj, koji su se pokazali učinkovitima u mršavljenju.

Jelovnik za 5 dana medicinske dijete

Prvi dan

Doručak: 1 naranča, 1 tost, šalica kave ili čaja (bez zaslađivača).

Ručak: 1 kuhano jaje, 1 dvopek, 2 žlice kiselog vrhnja i 1 naranča. Ova dijeta dopušta da se kao zamjena za kiselo vrhnje uzima ista količina kiselog mlijeka ili šalica jogurta.

Večera: 1 ili 2 tosta, 2 kuhana jaja, 1 krastavac i 1 rajčica.

Drugi dan

Doručak: 1 naranča, 1 tost, šalica kave ili čaja (bez zaslađivača).

Ručak: 1 kuhano jaje, 2 žlice kiselog vrhnja, 2 svopeka i 1 narandža.

Večera: Večera je bogatija bjelančevinama, jer uz jedan komad dvopeka ide 125 g mljevene junetine. Ovo meso možete pržiti u tavi na vrlo malo ulja. Od povrća dopuštena je 1 rajčica, a zatim 1 naranča.

Shutterstock 

Treći dan

Doručak: 1 naranča, 1 tost, šalica kave ili čaja (bez zaslađivača).

Ručak: Kuhano jaje, 2 žlice kiselog vrhnja (ili kiselog mlijeka), 1 svježi krastavac. Naranču treba ostaviti za desert.

Večera: Kao i drugog dana, večera je bogata proteinima. Ispecite 125 g mljevene junetine s komadom dvopeka. Nakon toga smijete popiti šalicu kave ili čaja bez šećera, uz jednu naranču.

Četvrti dan

Doručak: Postupak je isti. Dakle, prvo pojedite 1 naranču, 1 komad dvopeka, a na kraju popijte kavu ili čaj. Sada možete napraviti malu promjenu ako ste se zasitili dvopeka. Možete slobodno uzeti kreker, do 4 komada, no pazite da nisu slani.

Ručak: Uz komad dvopeka a ide do 125 grama mladog kravljeg sira narezanog na kockice i jedna svježa rajčica.

Večera: 125 g mljevenog mesa popržite uz 2 dvopeka ili 8 krekera, a od povrća možete pojesti 2 svježe rajčice.

Shutterstock 

Peti dan

Doručak: Postupak je isti. Dakle, prvo pojedite 1 naranču, 1 komad dvopeka, a na kraju popijte kavu ili čaj. Zatim 4 neslana krekera.

Ručak: Pripremite 200 g kuhane junetine, ali bez soli. Dodati malo soja umaka, komad slanine i svježe rajčice.

Večera: Jedno tvrdo kuhano jaje s 500 g povrća kuhanog na pari.

Shutterstock 

Medicinske dijete imaju nekoliko prednosti u odnosu na slične dijete koje se temelje na smanjenom unosu kalorija. Iako se radi o niskokaloričnom načinu prehrane, ne uzrokuje tipične simptome slabosti, vrtoglavice, razdražljivosti ili poremećaja pažnje. Osim toga, iznenadit ćete se koliko brzo dolaze rezultati i učinkovito ćete se riješiti celulita koji muči mnoge žene.

Također se ne morate bojati jo-jo efekta, a uz manje promjene u prehrambenim navikama kilogrami se neće vratiti dugo nakon prestanka dijete. Međutim, kada završite s ovom dijetom, ne biste je trebali ponavljati barem godinu dana, piše Stil.

Prije stupanja na ovu dijetu ili bilo koju drugu, potražite savjet svog liječnika.