U 3 dana 6 kilograma manje: Režim vojničke dijete nije za svakog, ali radi kao liposukcija

Vojnička dijeta slična je povremenom strogom postu, što se pokazalo kao dobra opcija za brže mršavljenje i kao dobra motivacija za zdraviju prehranu.

Shutterstock

Vojna dijeta vrlo je popularan režim mršavljenja, a iskustva govore da se u tri dana može izgubiti i do šest kilograma.

Ova dijeta temelji se na strogom pridržavanju pravila prehrane, tj. nizak unos kalorija tijekom tri dana, nakon čega slijedi četverodnevno razdoblje opuštanja.U ta tri dana ova dijeta obećava da ćete izgubiti čak šest kilograma.

Vojnička dijeta razlikuje se od ostalih jer se samo tri dana u tjednu trebate striktno pridržavati propisanog plana prehrane. Naravno, treba pripaziti i na ostala četiri dana u tjednu i ne prejedati se ako želite smršaviti.

Profimedia 

Ovakav način prehrane više se oslanja na unos proteina, dok je unos masti i ugljikohidrata sveden na minimum. Plan prehrane je osmišljen za tri dana, tako da u ta tri dana unosite minimum kalorija.Prvog dana dijete dopušteno je unijeti 1400 kalorija, drugog 1200 kalorija, dok je trećeg dana dozvoljeno unijeti samo 1100 kalorija.

Nakon toga slijedi razdoblje odmora za tijelo, kada možete normalno jesti, bez pretjerivanja i ograničenja. Traje četiri dana i tako u krug, dok se ne postigne željena težina.

Međutim, morate znati da je ovakva dijeta šok za organizam i da je vrlo važno konzultirati se sa stručnjakom prije stupanja na ovakvu dijetu.

Osim izbacivanja masnoća i ugljikohidrata, te smanjenja kalorija, cilj vojničke dijete je ubrzanje metabolizma i sagorijevanje masti. Kombinacija namirnica i plan prehrane uključen u vojničku dijetu doprinosi bržem mršavljenju.

Također, ono što mnoge brine kada je ovakva dijeta u pitanju je vraćanje kilograma nakon prekida dijete. Istraživanje provedeno na tu temu pokazalo je suprotno, piše dietx.rs.

Prosječan preporučeni unos kalorija za odraslu osobu je oko 2000 kalorija dnevno. To znači da ćete tijekom prve faze unijeti dvostruko manje kalorija od preporučenog dnevnog unosa. Također, tijekom prve faze obroci su podijeljeni na doručak, ručak i večeru bez ičega između.

Instagram 

Što se pića tiče, tijekom dijete preporučuje se piti što više vode. Slatka i gazirana pića su zabranjena, kao i alkohol. A zeleni čaj i kava su dopušteni i čak preporučljivi, ali bez mlijeka i šećera.

Vojnička dijeta – plan prehrane i namirnice

• kava ili zeleni čaj (bilo koji čaj s kofeinom)
• 2 banane
• 2 jabuke
• jaja
• 1 grejpfrut
• 3 konzerve tunjevine
• mrkva
• manja glavica brokule
• mali komad mesa
• hot dog hrenovke
• integralni kruh
• mahune
• slani krekeri
• maslac od kikirikija
• malo chedar sira
• Švapski sir (nemasni krem sir)
• sladoled od vanilije

Čini se doista strogim, ali vrlo je važno da se pridržavate ove liste namirnica i da od nje ne odstupate. Nemojte dodavati ili odbacivati ​​hranu po volji.

Unsplash 

Tijekom tri dana vojničke dijete najvažnije je poštivanje odabira namirnica i plana prehrane kako bi se postigli očekivani rezultati.

Vojnička dijeta – jelovnik

Prvi dan

Doručak: šalica kave ili bilo kojeg čaja s kofeinom, tost s dvije žlice maslaca od kikirikija i pola srednjeg grejpa.

Ručak: pola konzerve tune, jedan tost i šalica kofeinske kave ili čaja.

Večera: 85 grama bilo koje vrste mesa i jedna šalica mahuna, voćna salata s jednom jabukom i pola banane te kuglica sladoleda od vanilije.

Drugi dan

Doručak: jedno kuhano jaje s jednom kriškom prepečenog integralnog kruha i pola banane.

Ručak: jedno tvrdo kuhano jaje i jedna šalica mladog švapskog sira s pet slanih krekera umjesto kruha.

Večera: dvije hrenovke, jedna šalica brokule i pola šalice mrkve, pola banane i pola šalice sladoleda od vanilije.

Shutterstock 

Treći dan

Doručak: jedna mala jabuka, jedan list cheddar sira i pet slanih krekera.

Ručak: jedno jaje i komad dvopeka.

Večera: jedna konzerva tune i pola banane i šalica sladoleda od vanilije.

Što jesti tijekom četiri dana odmora tijekom vojne dijete

Tijekom prva tri dana dijete vrlo je važno pridržavati se jelovnika i ne odstupati od njega ni najmanje, jer je postupno smanjenje kalorija točno izračunato.

No, čak i tijekom sljedeća četiri dana vojničke dijete, kada su stvari prilično opuštene, treba voditi računa o tome što i koliko jedete.

Preostala četiri dana dopušteno je nešto više od 1500 kalorija dnevno. Pokušajte se hraniti zdravo tijekom razdoblja opuštanja vojničke dijete i budite fizički aktivni, piše Zadovoljna.rs.