KADA NETKO ZNA ZNANJE 'Mogu se našminkati u osam minuta'

Dizajnerica interijera zna kako se boriti protiv celulita i depigmentacijskih mrljica, a radije bi izabrala botoks nego trajnije estetske korekcije

Robert Gašpert

Ona je žena koje se već godinama pomno brine o svome izgledu. Uvijek dotjerana i profinjena, objasnila nam je svoju beauty rutinu.

Koliko vremena ujutro provedete pred ogledalom?
Kako je u našoj velikoj obitelji vrijeme ograničeno, uspjela sam tijekom godina vještinu šminkanja svesti na samo osam minuta. Beauty rutina sastoji se od čišćenja i njege lica te blagog make upa. U zrelim godinama kao što su moje 45+, previše šminke kao od šale dodaje još desetak godina mom licu pa sam pobornica uzrečice ‘manje je više’.

Kako se štitite od sunca?
Moje famozne godine poklonile su mi i hiperpigmentaciju, stoga se protiv fleka na licu borim vrlo visokim zaštitnim faktorom, i to tijekom cijele godine. Koristim Vichyjevu liniju Capital Soleil i Vichy Liftactiv Collagen Specialist s faktorom za njegu i borbu protiv UVA zraka. Vratiti kolagen, poboljšati hidrataciju i borba protiv fleka na licu moja je misija.

Imala sam jedno neugodno iskustvo u mladosti kada sam dirala usnice i danas se s tim borim

Kako rješavate problem dobro znan svim ženama – celulit?

Borim se, ne dam se i mackam proizvodima iz kolekcije Eisenberg Paris. Kako mi je problem i nakupljanje vode u tijelu, jako sam zadovoljna njihovim proizvodima Serum Amincissant Corps i Soin Liftant Corps. Također, odlazim povremeno na anticelulitne masaže i limfnu drenažu. Kada bih samo imala malo vremena za sebe, uopće ne bih imala celulit.

Što mislite o estetskim zahvatima? Biste li se odlučili za neki od njih?
Moram priznati da se bojim trajnih promjena i estetskih zahvata. Imala sam jedno neugodno iskustvo u mladosti kada sam dirala usnice i danas se s tim borim. Radije sam za filere i botoks, ali s time treba biti jako umjeren jer jako je lijepo vidjeti ženu kada dostojanstveno stari. Od starosti ne možemo pobjeći.

Bavite se dizajnom interijera, kako danas izgledaju vaši radni dani? 
Posao dizajnera prepun je izazova. Koliko god me veseli i koliko god radim s velikom ljubavlju, uvijek postoje trenuci kada moram reći dosta i učiniti nešto za sebe. Srećom, jako sam zahvalna što imam divne cure Corneliju i Barbaru koje uvijek preuzmu i moje obaveze pa nemam brige. Moj se posao može raditi od jutra do mraka, nikada dovoljno vremena. Dan prođe dok si rekao keks, ali kao i u svemu treba postaviti granicu. Kada vidim da gorim, uzmem zraka i posvetim se obitelji, odem na kratko putovanje ili se družim s prijateljima. Dan, dva i kao nova sam!