Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Iris Androšević Pinjuh: 'Misle da mi je mama sestra'

Autor I.K.K.
Autor I.K.K.

Bivša manekenka i interijer dizajnerica otkrila je sve o posebnom odnosu s majkom za Story.hr

Izvor: Instagram

Nema svaka kći tu sreću da ima prijateljski odnos s majkom, u kojem ju ona ne kritizira i ispravlja cijelo vrijeme zato 'što zna najbolje' jer je starija i ima više životnog iskustva. Ili teško nalazi razumijevanja za kćerin pogled na život zbog velike razlike u godinama. Bivša manekenka koja je postala poduzetnica i dizajnerica interijera, 42-godišnja Iris Androšević Pinjuh, jedna je od tih rijetkih sretnica koja sa 65-godišnjom mamom Mirjanom gaji blisku i prijateljsku vezu. Dio ovog ljeta su provele skupa u Novalji gdje Mirjana ima vlastiti apartman, a što čini njihova druženja tako posebnim, Iris je ispričala samo za Story.hr.

 'Sin mi je ljetovao u kampu na Pagu pa kad je završio, cijela obitelj se pridružila mami u Novalji. Jedan od razloga zašto se ona i ja razumijemo je i mala razlika u godinama. Zbog toga su me prije, dok sam nosila revije na koje bi katkad došla u pratnji mame, ljudi znali pitati je li mi ona sestra. No nas dvije se razumijemo i zato što je ona oduvijek bila moderna. Zaista mogu naš odnos opisati kao prijateljski', rekla je Iris koja se 2010. udala za supruga, hercegovačkog poduzetnika Marija Pinjuha, s kojim je dobila trojicu sinova, desetogodišnjeg Andriju, 11-godišnjeg Lovru i sedmogodišnjeg Jakova Frana. 

Priznala je kako je njoj i Mirjani najomiljenija ljetna morska aktivnost - ćakulanje. 'Dok sam bila mlađa nije me toliko interesirao razgovor s njom, dok si mlad juriš na sve strane... Sad kako sam starija, sve više uživam u vremenu s njom jer imamo puno zajedničkih tema koje nas interesiraju. Pričamo o modi, dizajnu interijera i dizajnu općenito, o cvijeću... Mamina velika ljubav je vrtlarenje i o tome puno učim od nje', kazala je Iris. 

Prisjetila se i dragocjenih savjeta koje joj je mama dala oko roditeljstva i koji su joj pomogli da uspješno odgoji i 'drži pod uzdama' trojicu sinova. 'Nekad me njih trojica znaju toliko 'zmuvati' sa svojim zahtjevima, ali drago mi je da me mama naučila da treba biti dosljedan u odgoju. Ne treba djeci popuštati u svemu i ispunjavati im baš svaku želju jer to na kraju ne ispada dobro za njih', rekla je i dodala: 'Također me savjetovala da nikada ne izgubim sebe i da djecu odgajam da budu pristojni, suosjećajni te da ih uključim u sve kućne poslove. I da ne čine drugima što ne žele da drugi čine njima'.

Priznala je i kako su njih dvije imale svojih lošijih dana. 'Bilo je trenutaka kad se nismo najbolje slagale i imale nerazumijevanje jedna za drugu. Ali, sada kad sam zrelija i sama majka, imamo puno više zajedničkih tema i vrlo slična razmišljanja. Obitelj je najveća blagodat i treba naći vremena za svoje najmilije. Kad bi svi bili pametni sa 18 godina, ne bi imali što učiti u ostatku života. Sada mama i ja možemo samo uživati u zajedničkim druženjima, ona ima prekrasne unuke koje sam joj podarila i jako se lijepo slažu. Samo je jedna mama i volim je najviše na svijetu', emotivno je zaključila.  

Najčitanije

NAJNOVIJE

loader