Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKRIVENO ZNAČENJE LEGENDARNE BALADE PARNOG VALJKA: 'Sve još miriše na nju' uopće nije ljubavna pjesma!

Mislili ste da se Akijeva duša napila s izvora voljene žene? Razmislite još jednom...

Parni Valjak Izvor: Marko Jurinec/PIXSELL

'Sve još miriše na nju, i dan i jutro što će doći, nakon ove noći, noći bez sna i dvjesto godina, da ih brojim u samoći, otkako je otišla...'

Svi ste mislili da je jedna od najuspješnijih hrvatskih rock balada ljubavna pjesma?

Hit Parnog valjka već 28 godina biva simbolom neprežaljene ljubavi i slomljenih srca pa ne čudi da je već generacijama prisutna.

25588-c3ab376fae749ef9d60013f0671c41b9-620x350 Izvor: Screenshot YouTube

 Zbog savršene kombinacije emotivnog teksta, protočne melodije i Brkovog ‘teškog’ gitarskog soloa, bend pjesmu izvodi na svakom koncertu na što im je publika zahvalna. Pjesmu je napisao Husein Hasanefendić Hus, kako kaže – u etapama, a objavljena je na albumu ‘Buđenje’.

Možda vam zvuči kao da se Aki napio s izvora ljubavi voljene žene, on se zapravo napio s izvora mladosti i njen 'otrov' mu još kola venama premda stari.

parni valjak koncert Izvor: promo

U CMC-ovoj emisiji 'Moja pjesma' Hus još je ranije otkrio o čemu zapravo govori pjesma:

'To je pjesma koja pati za mladošću i prolaznošću vremena koja kao neka metafora govori o nekoj imaginarnoj ženi, a zapravo je to metafora za mladost, nešto slično kao u pjesmi 'Jesen u meni', objasnio je Hus svoje motive za pisanje ove pjesme.

Iako zapravo ima skriveno značenje, 'Sve još miriše na nju' se uvukla u svoju publiku. I neće tako brzo biti zaboravljena, dok je god novih generacija koje je otkrivaju.

Povezane vijesti

Magazin

Royals