DOBILI I POKLON OD OSOBLJA Zadnji sati Trumpovih u Bijeloj kući

Jedva dočekali da Bidenovi usele...

Profimedia

Iako javnost dobiva pogled na pompu i okolnosti nastupnih ceremonija, tek je nekolicina ljudi u povijesti SAD-a došla do mjesta 'u prvim redovima' i vidjela predsjednike na dolasku i odlasku iz Bijele kuće.

Story 

Govoreći o primopredaji administracije Donalda Trumpa i Joea Bidena, za nedavni članak u New Yorkeru djelatnici su rekli da su te dvije obitelji bile poput 'noći i dana' kada je riječ o praksama socijalnog ponašanja, jer su djelatnici silno iščekivali pozdrav s novim predsjednikom Joeom Bidenom i njegovom suprugom, prvom damom SAD-a Jill Biden.

Profimedia 

Ranije na inauguraciji koja je održana krajem siječnja, predsjednik na odlasku Donald Trump i supruga Melania Trump kratko su zahvalili osoblju okupljenom u sobi. Glavni poslužitelj Timothy Harleth poklonio je paru zastave koje su se zavijorile nad Bijelom kućom za vrijeme njihovog boravka, što je dugogodišnja tradicija.

A onda, oko 8 sati ujutro toga dana, Trumpovi su prošetali do Marine One ispred Bijele kuće i krenuli prema jugu do Floride. Nekoliko sati kasnije, nakon inauguracije na američkom Kapitolu, 'Bidenovi su ušli i prvo što su učinili bilo je da su pozdravili osoblje', rekao je jedan radnik rezidencije u Bijeloj kući za The New Yorker. 'Svi smo bili polaskani. Obično ih sretnemo u prvim danima ili prvim tjednima, ali nikada u prvim minutama', dodao je, a Biden im je kazao kako je i njima 'drago što su tu'.

Profimedia 

Zaposlenici kućanstva iz Bijele kuće rekli su za New Yorker da postoje jasne razlike između prvih obitelji. Primjerice, Obame nikada prije nisu imali osoblje spremačica i niti su žudili za privatnošću. U međuvremenu, Trumpovi su se prema osoblju ponašali kao prema 'recepciji koja je otvorena 24 sata na dan', rekao je bivši kaligraf Jonathan Lee.