Sofia Vergara pobijedila bivšeg: 'Embriji su moji, ne diraj ih!'

Zvijezda serije 'Moderna obitelj' uspješno je okončala sudsku bitku protiv bivšeg zaručnika oko embrija koje su dali zamrznuti još dok su bili skupa

Profimedia

Sudski spor između zvijezde serije 'Moderna obitelj', 48-godišnje glumice Sofie Vergare i njenog bivšeg zaručnika, 45-godišnjeg poduzetnika Nicka Loeba, došao je svom kraju u korist glumice, javljaju američki mediji. Sud u Los Angelesu presudio je u korist Sofie  nakon četvorogodišnje bitke oko prava nad oplođenim jajašcima koja su dali da se zamrznu još dok su bili u vezi.

Profimedia 

Par je raskinuo zaruke u svibnju 2014. godine nakon što su se godinu dana prije toga podvrgli medicinski potpomognutoj oplodnji. Sofia se udala za glumca Joea Manganiella u studenom 2015. godine, a 2017. je odlučila predati dokumente sudu u Kaliforniji nadajući se da će spriječiti bivšeg zaručnika Nicka da bez njenog pismenog pristanka koristi  zamrznute embrije. Prošli tjedan sud je donio odluku i udovoljio njenom zahtjevu za trajnu zabranu Nicku da 'stvara dijete bez izričitog pismenog dopuštenja druge osobe'.

Story 

U sudskim spisima se navodi kako je bivši par prethodno potpisao dokument u kojem su se  dogovorili da se obje strane moraju složiti prije nego se bilo što napravi s embrijima. Nick je ranije tvrdio da je to potpisao pod 'prisilom', ali sud je utvrdio da je dokument valjan i da ne postoji materijalna činjenica koja potkrjepljuje njegovu tvrdnju da su on i Sofia imali 'usmeni dogovor' koji bi mu omogućio da koristi embrije s odabranom surogat majkom koja bi eventualno rodila dijete.

 Uz sudski spor u Kaliforniji poduzetnik je protiv glumice vodio spor i u Louisianni gdje se nadao da će steći pravo nad embrijima.  Međutim, slučaj je obustavljen u siječnju kada je i tamošnji sud stao na stranu glumice, a potom donio odluku da se dokumenti otpečate pa su tako postali i javno dostupni. Odvjetnik Nicka Loeba već je najavio da će se žaliti na ovu odluku Vrhovnom sudu Louisianne.