William skriva od javnosti koliko je ljut na Meghan jer je napala Kate

Princ William vrlo se zaštitnički odnosi prema supruzi i spominjanje Kate u negativnom svjetlu doživljava gore nego napad na njega

Profimedia

Meghan Markle je u velikom intervju s Oprah nedavno između ostalog spomenula i incident sa šogoricom Kate Middleton, suprugom princa Williama, koji se dogodio na probi za djeveruše prije njenog vjenčanja s princem Harryjem 2018. godine. Rekla je da je neistina da je ona rasplakala Kate, već da je bilo obratno i da joj se Kate zbog toga ispričala. Trenutak koji ju je natjerao na odluku da izađe iz kraljevske obitelji, priznala je u intervjuu, dogodio se kad je shvatila da kraljevska obitelj ne čini ništa da zaustavi i ispravi lažne izvještaje u novinama o tome kako je Meghan kriva za Kateine suze. Vojvotkinja od Sussexa ovime je pred cijelim svijetom optužila vojvotkinju od Cambridgea da je svjesno prikrivala istinu od javnosti prema instrukcijama dvora, a princ William je zacijelo pobjesnio kad je to čuo, tvrdi biograf kraljevske obitelji Penny Junor, piše People.

Profimedia 

'William je vrlo zaštitnički nastrojen prema Kate i može se jako naljutiti', otkrio je Penny.  Smatra kako je Williama sigurno jako pogodilo kad je čuo te riječi iz usta Meghan. 'To što je pokazala Kate u negativnom tonu William doživljava gore nego napad na njega', rekao je. Kako je William zaista reagirao u tom trenutku vjerojatno nikada nećemo saznati, a jedino što je komentirao u vezi intervjua bilo je kad je negirao da je kraljevska obitelj rasistička, referirajući se na tvrdnje Meghan da je dvor imao predrasude prema njenom sinu Archieju zbog boje kože. U kakvom je William sada odnosu s Harryjem otkrila je nedavno američka voditeljica Gayle King,  prijateljica Meghan Markle, tijekom jutarnje emisije.

Profimedia 

Rekla je da je razgovarala s vojvodama od Sussexa nakon što se Harry čuo s obitelji nakon intervjua. 'Zvala sam ih da vidim kako se osjećaju, i istina je, Harry je razgovarao sa svojim bratom, a razgovarao je i s ocem. Objasnili su mi da ti razgovori nisu bili produktivni. Ali drago im je što su barem započeli razgovor', rekla je voditeljica. 

Profimedia 

Podsjetimo, Meghan je u intervju s Oprah naglasila kako je Kate dobra osoba i kako joj ništa ne zamjera unatoč tome što nije javno priznala istinu. 'Ne želim više ulaziti u detalje tog incidenta jer mi se ona ispričala i to smo odavno riješile. Ona nije loša osoba i ne bih to htjela razvlačiti, ali istina je obrnuta od onoga što su britanski mediji tada pisali. To su znali svi u obitelji i Buckinghamskoj palači, ali im je odgovaralo da javnost misli drugačije'

Profimedia 

Meghan je zatim rekla da je dvor htio da javnost vjeruje u laž. 'Bila sam ušutkana, a bliske osobe dobile su upute da na sva pitanja vezana uz mene i nas odgovaraju kako nemaju komentara. To su i činili', ispričala je objasnivši kako je s Kate imala sukob zbog odabira haljina za djeveruše nakon čega se Kate, kada je uvidjela svoju pogrešku koja je rasplakala buduću mladenku, ispričala s buketom.