NAKON PHILIPOVE SMRTI Porasla popularnost dvaju članova kraljevske obitelji

Osim toga, većina Britanaca izjavila je kako žele da Elizabeta ostane monarh do kraja života, a samo joj nekolicina sugerira da odstupi

Profimedia

Nakon smrti princa Philipa uslijedilo je teško razdoblje za kraljevsku obitelj. Na njegovom posljednjem ispraćaju okupili su se najuži članovi obitelji kako bi mu odali počast za njegov život i dugogodišnji brak s 95-godišnjom kraljicom Elizabetom. Njegova djeca, 70-godišnja princeza Anne, 72-godišnji princ Charles, 61-godišnji princ Andrew i 57-godišnji princ Edward hodali su u svečanoj povorci uoči ceremonije, a sudjelovali su i Philipovi unuci, 38-godišnji princ William i 36-godišnji princ Harry.

Profimedia 

Hello! magazine piše kako je dvojici članova kraljevske obitelji - princu Charlesu i princu Edwardu, nakon očeve smrti porasla popularnost. Kraljevske promatrače naročito je dirnuo Charlesov nastup na sprovodu. Bio je vidno uznemirem. U međuvremenu su princ Edward i njegova 56-godišnja supruga Sophie bili u posjetu kraljici u dvorcu Windsor kako bi je utješil uoči pogreba.

Profimedia 

A nova anketa, koju je provela britanska tvrtka YouGov, također je otkrila kako su princ Harry i njegova 39-godišnja supruga Meghan Markle jedini članovi kraljevske obitelji čija je popularnost pala.

Osim toga, većina Britanaca izjavila je kako žele da Elizabeta ostane monarh do kraja života, a samo joj nekolicina sugerira da odstupi nakon smrti supruga. Htjeli bi da Charles zauzme prijestolje, no sve je veći postotak onih koji bi na tronu ipak radije vidjeli Williama.