Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKAV PRIZOR

Jedna fotografija kraljice Elizabete slama srca: 'Shrvana i krhka'

Autor Nika Romek
Autor Nika Romek

Jučer je za nju bio vrlo težak i emotivan dan

Izvor: Profimedia

Jučerašnji dan je bio vrlo emotivan i težak za britansku kraljevsku obitelj. Osam dana nakon njegove smrti, na posljednji je počinak otrpaćen princ Philip, suprug kraljice Elizabete II. Službena ceremonija je započela ujutro u 11 sati, a trajala je sve do 15 sati (po britanskom vremenu), kada je započeo sprovod. Uz kraljicu, bilo je još 29 uzvanika koji su mu po posljednji put uputili pozdrav. Iako je Internet preplavljen fotografijama, jedna je posebno dirnula javnost. 

elizabeta Izvor: Profimedia

Njezino Veličanstvo je unutar kapelice snimljena kako sama sjedi, bez ikoga u blizini i u crnini oplakuje svog dugogodišnjeg supruga. Brisala je suze i s poštovanjem sagnula glavu u kapeli sv. Jurja dok se posljednji put oprostila od Philipa, s kojim je bila u braku 73 godine. Spomenuta je fotografija brzo obišla svijet, a nema tko ju nije komentirao. Kraljica je inače dirnula i gestom, kojom je odala počast suprugu. Naime, uz lijes je ostavila rukom pisanu poruku svome suprugu.

Je li ikad postojala slika kraljice koja je slomila više srca?

'Je li ikad postojala slika kraljice koja je slomila više srca? Surova razdvojenost i samoća koju su pretrpjeli mnogi u ovoj pandemiji, a koju je danas podnijela najpoznatija žena svijeta dok se opraštala od svog muža nakon 73 godine. Poražavajuće', napisao je komentator kraljevske obitelji i televizijski novinar Piers Morgan. 

elizabeta Izvor: Profimedia

Povezane vijesti

Poznata novinarka iz Londona Ana Muhar je također za RTL komentirala cijelu situaciju. 'Očekivali smo da će posljednji ispraćaj princa Philipa biti baš takav, no ipak ono što nismo očekivali su reakcije Britanaca, to je jedna emocija koja jest prije svega tuga. Prizor princa Charlesa kako hoda iza lijesa svoga oca sa suzama i očima, shrvana kraljica, to je ipak nešto što ostaje nakon ovog tužnog dana, to je duboko dirnulo Britance', ispirčala je između ostalog.

Izbor Urednika

Royals