BOJAO SE NJENOG OCA: Princ William prekršio je kraljevsku tradiciju kad je zaprosio Kate Middleton

Princu Williamu je dugo trebalo da se odvaži zaprositi Kate Middleton, a onda je preskočio jedan korak.

Profimedia

Kate Middleton danas izgleda kao da je rođena za ulogu kraljice, a njen put do prijestolja počeo je prije 11 godina kad se princ William, nakon gotovo 10 godina veze, napokon odvažio i zaprosio je.

Prosidba se dogodila tijekom njihovog romantičnog putovanja u Keniju dok su boravili u kolibi uz jezero Rutundu.

Kate je kasnije opisala prosidbu kao 'vrlo romantičan' trenutak, a u knjizi utisaka za kolibu napisala je da su u njoj proveli 'predivna 24 sata'.

No, čini se da je William, koji za razliku od svog brata Harryja nije sklon prkositi pravilima, tad ipak preskočio jedan korak i tako prekinuo dugu tradiciju kraljevske obitelji. Naime, nije, prije nego je kleknuo pred Kate, za dopuštenje pitao njenog oca Mikea Middletona.

Profimedia 

 Priznao je to tijekom intervjua koji su povodom objave zaruka on i Kate dali novinaru Tomu Bradbyju i objasnio da ga je bilo strah što će njegov budući punac reći.

'Bio sam razapet između toga da hoću li prvo pitati njenog tatu i shvaćanja da bi on zapravo mogao reći ne', priznao je William.

'Pomislio sam zatim da, ako prvo pitam Kate, on više neće moći odbiti pa sam tako i učinio. Ipak, uspio sam razgovarati s Mikeom ubrzo nakon što se to dogodilo', ispričao je princ.

Kate je, naravno, rekla da, a njen otac je bio više nego spreman dati im svoj blagoslov.

Nakon toga, par je neko vrijeme svoje zaruke držao u tajnosti, te je tek nakon nekoliko tjedana o svemu obavijestio kraljicu Elizabetu, princa Charlesa i princa Harryja.

Zaruke su službeno objavili 16. studenog 2010., a Kate je tad na ruci blistao prsten koji je nekad pripadao Williamovoj majci, princezi Diani.

Još fotografija princa Williama i Kate Middleton pogledajte u galeriji. 

Profimedia Princ William i Kate Middleton

Princ William i Kate Middleton zaručili su se 2010.