PRINCA HARRYJA ZAMIJENIT ĆE NAJOPASNIJA ŽENA KRALJEVSKE OBITELJI: Ni kraljica Elizabeta ne može ju kontrolirati

Šuška se tko bi mogao zamijeniti princa Harryja na čelu Kraljevskih marinaca. To bi mogla biti prineza Anne, jedna od najopasnijih žena kraljevske obitelji.

Profimedia

Na čelo Kraljevskih marinaca uskoro bi, umjesto princa Harryja, mogla sjesti princeza Anne (70), najopasnija žena kraljevske obitelji i desna ruka kraljice Elizabete ll. Time bi mogla da ući u povijest kao prva žena na čelu Kraljevskih marinaca.

Princeza Anne inače nosi počasnu titulu admirala u Kraljevskoj mornarici, a na novu poziciju trebala bi doći u kolovozu nakon što ju kraljica službeno potvrdi.

Profimedia 

Britanski mediji pišu da će kraljica objaviti niz novih vojnih imenovanja, među kojima je i ovo princeze Anne, ali i još najmanje dvije nove vojne uloge, s obzirom na to da marinci, grenadirska garda, irskih rendžera i jorkširska garda ostali bez načelnika nakon što su prinčevi Harry i Andrew smijenjeni s tih položaja.

Britance ne iznenađuje vijest da bi princeza Ana mogla postati šefica marinaca. Poznata je po obavljanju brojnih obaveza, a nedavno se vratila s kraljevske turneje po Australiji i Papui Novoj Gvineji.

Na glasu je kao najmarljiviji član kraljevske obiteljski, a prošle je godine obavljala impresivnih 540 službenih dužnosti i u Ujedinjenom Kraljevstvu i u inozemstvu. Njezina nova uloga šefa kraljevskih marinaca zasigurno će dodatno napuniti njen raspored, no nitko ne sumnja da neće prihvatiti novu ulogu.

A osim što je najmarljivija, princeza Anne je zaradila i titutlu jedne od najopasnijih žena kraljevske obitelji jer ju nitko ne može kontrolirati, čak niti kraljica. Ona je i jedina osoba koja kraljicu Elizabetu može u svakom trenutku dobiti na tajni broj. Iako nije u centru pažnje, čini se da itekako vuče konce u obitelji.

Svoj privatni život uvijek je nastojala skrivati od medija. Njezin prvi brak s kapetanom Markom Phillipsom ubrzo se pokazao pogreškom te je javnost jasno mogla vidjeti da princeza nije sretna.

Profimedia 

Njezino nezadovoljstvo rezultiralo je glasinama o preljubu te su na dvoru doznali kako je imala aferu i s policijskim službenikom Sergeantom Crossom koji je radio kao zaštitar u njezinoj kući. Zaštitar je bio premješten na drugu lokaciju prije no što je afera izašla u javnost.

Najveći skandal u kraljevskoj obitelji dogodio se 1989. godine kada je njezina dugogodišnja afera s kraljevskim pomoćnikom Timothyjem Laurenceom izašla u britanskom magazinu The Sun. Pisma su bila ukradena iz njezine aktovke kada je otišla posjetiti kraljicu u Buckinghamsku palaču.

Profimedia 

Čim je afera izašla u javnost, kapetan Mark Phillips zatražio je razvod. Par se službeo razveo tek 1992. godine, a princeza i Timothy Laurence odmah su iskoristili priliku te zajedno javno sudjelovali na Caledonian balu. Kraljevski službeni fotograf posvjedočio je da nikad u životu princezu nije vidio toliko sretnu.

Više fotografija princeze Anne pogledajte u galeriji.

Profimedia Andrew Parker Bowles i princeza Anne

Princeza Anne