Od plemstva, a osobito članova kraljevske obitelji, očekuje se da se pridržavaju strogih pravila ponašanja i da služe kao uzor običnom puku, no kako smo se mnogo puta do sad uvjerili, to nije slučaj u stvarnosti. Brojni su članovi kraljevske obitelji svojim ponašanjem izazvali skandale i redovito pune novinske stupce.

Princ Andrew, zločin: seksualno zlostavljanje

Trenutno titula princa za kojeg se veže najteži skandal bez sumnje pripada princu Andrewu koji se tek nedavno oslobodio optužbi za seksualno zlostavljanje. Ranije je procurilo u javnost da je kraljica potrošila ogromne svote kako bi financirala njegovu pravnu bitku u pokušaju da on dokaže svoju nevinost. Prema pisanju Daily Maila, Elizabeta II. je navodno platila milijunske iznose odvjetničkom timu u kojeg su se uključili Melissa Lerner i Andrew Brettler, za kojeg se pretpostavlja da naplaćuje oko dvije tisuće dolara na sat, što je gotovo 10 tisuća kuna.

Princ Andrew
Profimedia 

Inače, i prije cijele priče sa zlostavljanjem, Andrew je bio na glasu kao velik zavodnik i plejboj.Sredinom osamdesetih oženio se sa Sarah Ferguson, prijateljicom svoje šogorice, princeze Diane, no nakon nekoliko afera uslijedio je razvod.

U središtu jednog skandala bila je i Hrvatica Monika Jakišić, kad su se britanski mediji raspisali njenoj vezi s 20 godina starijim princem, nazivajući je 'Hrvatskom senzacijom'. Najveći skandal nastao je kad je Monika na društvenim mrežama objavila fotografiju računa iz restorana i prsten, nakon čega su iz palače morali demantirati da se Andrew s njom i zaručio, te su tvrdili da su Monika i Andrew samo 'dobri prijatelji'.

Princ Harry, skandal: golotinja, pijanstvo i nacizam

Danas se skrasio u braku s Meghan Markle i posvetio obiteljskom životu, ali princ Harry imao je prilično živahnu mladost, te je iza sebe ostavio niz skandala vezanih za partijanje, pijanstvo i golotinju. Također, veliki skandal izazvala je njegova fotografija na kojoj je na ruci nosio kukasti križ nakon čega se morao ispričati.

Princ Harry
Profimedia 

Njegov izbor supruge također je punio medije diljem svijeta, a naprasan prekid odnosa s obitelji i napuštanje kraljevskih dužnosti, kao i optuživanje svoje obitelji za rasizam u intervjuu koji su on i Meghan dali Opri, samo su najnoviji u nizu skandala.

Princ Charles, skandal: varanje supruge

Za Harryjem ne zaostaje ni njegov otac, princ Charles čiji je preljubnički odnos sa ženom u koju je bio zaljubljen u mladosti, Camillom Parker Bowles, u javnost naprasno dospio 1992. kad su se britanski mediji dokopali snimki privatnog razgovora između njih dvoje. Mjesec dana kasnije razveo se od princeze Diane, majke njegovih dvojice sinova Harryja i Williama, a nevjeru je javno priznao dvije godine kasnije.

Princeza Anne: skandal: intimna pisma

2002. godine kraljičina kći morala je platiti 500 funti kompenzacije nakon što je njen pas ugrizao dvoje djece, te još 500 funti globe. To je bio prvi slučaj u više od 100 godina da se član kraljevske obitelji morao pojaviti na sudu

Princeza Anne
Profimedia 

Anne je također u centar pozornosti javnosti došla 1992. kad se razvela od svog supruga Marka Phillipsa i zatim udala za kraljevskog oficira Timothyja Laurencea. Dvije godine ranije procurila su njena pisma s Laurenceom koja nikad nisu bila objavljena, no tabloidi su ih opisali kao 'vrlo intimna'.

Princ William, skandal: navodna afera s prijateljicom od Kate

Iako je William jedan od najmirnijih članova kraljevske obitelji, skandali nisu mimoišli ni njega. 2019. godine prozivali su ga za navodnu aferu s Rose Hanbury koja je bila bliska prijateljica njegove supruge Kate Middleton.

Iako Kate nije bila nimalo sretna kad je saznala za ovaj trač, skandal njihovom braku nije naštetio na duže staze.

Princeza Diana, skandal: nevjera

Princeza Diana
Profimedia 

Diana je također bila česta meta britanskih tabloida koji su pisali o njenim navodnim vezama s drugim muškarcima, ali najveći skandal izazvao je njen intervju s Matinom Bashirom 1995. u kojem je otkrila da je znala za Charlesovu aferu s Camilom. 'Bilo nas je troje u tom braku, bila je to prilična gužva', rekla je tom prilikom.

U istom je intervjuu priznala da je bila nevjerna Charlesu, te rekla da je bila zaljubljena u svog instruktora jahanja, Jamesa Hewitta.

Kate Middleton, skandal: toples fotografije

Inače čedna Kate osvanula je u toplesu na naslovnici francuskog magazina Closer zbog čega ih je vojvotkinja tužila, te su joj 2017. morali isplatiti 92 tisuće funti odštete. Fotografije su nastale tijekom Kateinog i Williamovog odmora u Provansi. Također, Kate je ranije često znala piti i tulumariti, nositi prozirne haljine te mijenjati dečke, no bilo je to sve prije Williama,

Fotografije najskadaloznijeg člana obitelji, princa Andrewa sa svojom navodnom žrtvom pogledajte u galeriji.

Profimedia Princ Andrew i Virginia Giuffre