BRAK S VICTORIJOM UVEO GA JE U SVIJET O KOJEM JE SANJAO: Bogatiji je od kraljice, a jednu stvar mu fanovi ne opraštaju

Legendarni bivši nogometaš David Beckham slavi danas 47. rođendan.

Profimedia

David Beckham od malih nogu znao je da želi biti nogometaš, a danas slavi 47. rođendan kao jedan od nogometnih legendi i bogatiji čak i od engleske Kraljice.

Jedini je sin u obitelji, a ima mlađu i stariju sestru. Od roditelja je David naslijedio ljubav prema engleskom nogometnom klubu Manchester United, a ubrzo je nogomet postao njegova najveća strast.

Dok je bio još maleni dječak, otac bi mu od čarapa radio loptice koje bi David satima šutao o kući, a ubrzo je shvatio da mu je sin prirodni talent. Do četvrte godine sate i sate provodio je na obližnjem igralištu i udarao loptu.

Instagram 

U jednom je intervjuu 2007. otkrio da bi, kada bi god učitelji u školi pitali što želi biti kad odraste, on odgovorio – nogometaš. 'Oni bi tada rekli – ne, što zbilja želiš raditi za svoj posao – ali to je bila jedina stvar koju sam uvijek htio raditi', ispričao je.

Sa sedam godina roditelji su ga poslali u kamp Manchestera Uniteda za mlade, a ubrzo su ga zamijetili Manchesterovi skauti. Kao 16-godišnjak je trenirao je u Manchesteru, a dvije godine kasnije službeno je primljen u klub.

David je uvijek bio vrlo blizak s roditeljima. Njegov otac David Edward Beckham, poznat pod nadimkom Ted, radio je kao serviser kućanskih aparata, a od sina se udaljio nakon razvoda od Davidove majke. Nakon 33 godine odlučili su da svatko krene svojim putem, a Davidu otac nikada nije rekao razlog zašto je napustio bivšu suprugu.

Njihov odnos od tada je krenuo nizbrdo, a žestoko su zaratili kada je David prešao iz Manchestera u Real Madrid. Njegov otac, kao strastveni navijač Manchestera, nazvao je to izdajom.

Ipak, ratnu sjekiru su zakopali, a David je bio uz oca kada je od srčanog udara preminuo u 59. godini.

S majkom Sandrom nogometaš nije imao turbulencija. Ona je redovito čuvala četvero djece koju David ima s bivšom spajsicom Victorijom Beckham. Svoju je dragu David upoznao davne 1999. godine na utakmici Manchestera Uniteda.

Instagram 

Četiri godine kasnije ju je zaprosio, a već sljedeće godine dobili su prvo dijete, sina Brooklyna kojega su nedavno i oženili za slavnu zlicu Nicolu Peltz.

Brak s Victorijom Davida je vinuo u zvijezde i otvorio mu svijet za koji ranije nije ni sanjao da će u njega ući. Ulaskom u taj svijet, nije mogao izbjeći i skandale. Od 2002. javilo se nekoliko žena tvrdeći da su bile njegove ljubavnice, a o jednom je incidentu progovorila i sama Victorija.

U svojoj je autobiografiji otkrila da je, dok je bila trudna s njihovim prvim djetetom, nasrnula na njega kada je čula da ga optužuju za prevaru.

'Nisam to planirala. Nisam nikoga prije udarila. Ruka mi je poletjela. Bila sam ljuta i povrijeđena', napisala je u svojoj autobiografiji iz 'Learning To Fly'. 

David je kroz godine oštro negirao sve optužbe, no 2010. tužio je prostituku Irmu Nici koja je u magazinu 'In Touch' rekla da su imali aferu. Iako se ispostavilo da su njezine optužbe lažne, na sudu je izgubio.

Instagram 

Iza sebe ima vojsku fanova, no jednu mu je stvar javnost uvijek zamijerala. Nije tajna da je blizak s kćeri Harper, a na mnogim fotografijama s kćerkicom je pozirao ljubeći ju u usta. Mnogi se na to zgražaju i govore mu da to nije odnos kakav bi trebao imati s djetetom, no nogometaša za kritike, čini se, nije briga.

Više fotografija legendarnog nogometaša pogledajte u galeriji.

Profimedia Victoria i David Beckham su se vjenčali 1999. te imaju četvero djece