LJUBAVNI TROKUT 'ŽELJEZNE LADY': Udvarača je prepustila sestri, a imala je i posebnu vezu s predsjednikom

Bivša britanska premijera, Margaret Thatcher danas bi proslavila 97. rođendan, a njezin ljubavni život bio je zanimljiv.

Profimedia

Bivša britanska premijera, Margaret Thatcher preminula je 2013. godine, a danas bi proslavila 97. rođendan.

Profimedia 

Nježnu stranu Željezne Lady otkrila je autorizirana biografija barunice Thatcher, uključujući detalje o ljubavnom trokutu koji uključuje budućeg muža njezine sestre, piše Huffington Post.

Farmer Willie Cullen obasipao je tadašnju Margaret Roberts darovima - uključujući i torbicu - nakon što se par upoznao 1949., no budući premijer odlučio je da bi bio bolji par njezinoj starijoj sestri Muriel.

Profimedia 

Margaret kao mlada žena

Knjiga je otkrila i podatke o njezinoj prvoj romansi koju je započela dok je bila studentica na ratnom Oxfordu.

Izvadci iz biografije Charlesa Moorea objavljeni u The Daily Telegraphu pokazuju kako njezini rani dojmovi o budućem suprugu Denisu nisu bili posve pozitivni, u pismu Muriel pisala je o 'bojniku Thatcheru, koji ima stan u Londonu (oko 36 godina). , puno novca)...ne baš privlačno stvorenje - vrlo suzdržano, ali prilično lijepo'.

Knjiga se oslanja na gomilu pisama buduće torijevske vođe svojoj sestri, uglavnom od 1940. do ranih 1950-ih, u kojima opisuje njezine romanse i prve političke pothvate.

Dok je bila na koledžu Somerville u Oxfordu, započela je svoju prvu vezu s Tonyjem Brayem, vojnim kadetom kojeg je upoznala preko Udruge konzervativaca Sveučilišta Oxford.

Margaret i Dennis

Profimedia 

Na čajanki se dokazala kao 'dobra domaćica' kuhajući kolače, a u ožujku 1945. on joj je poklonio buket karanfila dok je par bio na balu u hotelu Randolph.

Upitan o tome 60 godina kasnije, gospodin Bray je briznuo u plač kada ga se podsjetilo na plavu haljinu koju je nosila njegova pratilja, rekavši: 'Bila je to vrlo posebna večer.'

No veza je propala jer je g. Braya vojna obuka odvela s Oxforda, iako se ponovno čula s njim kad se vratio u to područje 1948. i imala je još nekoliko spojeva.

Do 1949. radila je kao kemičar istraživač u tvrtki BX Plastics u Manningtreeju u Essexu, gdje je upoznala gospodina Cullena i bila odabrana kao konzervativna kandidatkinja za Dartford, gdje je prvi put predstavljena svom budućem suprugu.

Unatoč tome što je izlazila na niz spojeva s gospodinom Cullenom, činilo se da je Thatcher željela da on upozna njezinu sestru, pa joj je napisala: 'Jučer sam otišla na filmove sa svojim prijateljem farmerom i pripremila ga da te jednom sretne.

'Pokazala sam mu snimku tebe i mene zajedno - a on je rekao da jedva može uočiti razliku pa sam pomislila kako bismo se lako mogli zamijeniti. Kada možete doći na vikend?'

Odnos Margaret Thatcher i predsjednika Reagana

Profimedia 

Novinar Charles Moore, koji je napisao autoriziranu biografiju Margaret Thatcher, istražio je njezin jedinstven, poseban odnos s američkim predsjednikom Ronaldom Reaganom.

Ovo dvoje vođa okupilo se u sjeni Hladnog rata i nuklearnog Armagedona, a Charles upoznaje ljude koji su bili s njima u prostoriji dok su se suočavali s velikim izazovom svog doba. Govorilo se i da su političke srodne duše, a pojavile su se i priče da se iz njihovo prijateljstva pretvorilo u nešto više.

Dana 8. travnja 1949., samo nekoliko tjedana nakon što je započela njezina veza s Williejem, natjerala je Muriel da ostane u Colchesteru i upoznala ju je s njim.

Ali g. Cullen je ustrajao u svojim pokušajima da se dodvori budućoj premijerki, poklonivši joj 'strašno skup' parfem i 'vrlo lijepu' torbicu s njezinim inicijalima.

Napisala je: 'Sada ću morati još neko vrijeme izdržati s Williamom!'

Ali u istom pismu svojoj sestri rekla je da ide na Rotary Ball u North Kentu 's momkom po imenu Dennis Thatcher koji je generalni direktor tvornice boja Atlas u Erithu... On je u redu - ali je najnepopularniji među svim muškarcima. Previše je ratoboran u odnosima s njima i njima se to prirodno ne sviđa.'

Profimedia 

Do siječnja 1950. proces prebacivanja naklonosti gospodina Cullena na stariju sestru bio je uvelike u tijeku, kao što je otkriveno u pismu Muriel.

'Pisala sam Williamu onako kako sam vam rekla. Napisao je pismo meni - mnogo toplijeg tona od ostalih i mora da su se njih dvoje poklopili u pošti... Sastajemo se u Londonu u subotu popodne da razgovaramo o različitim aspektima 'nas troje' i to će tada biti prekinuto između njega i mene, zauvijek i sve.'

Do susreta nije došlo, ali je par razgovarao o situaciji telefonom i 'rekla sam mu da ću se od sada 'u zakonu' ubuduće zanimati samo kao sestra'.

'Činio se prilično zadovoljan i prilično je zadovoljan 'budućim izgledima'.'

Profimedia 

Na Valentinovo 1950. g. Cullen i Muriel Roberts objavili su svoje zaruke i vjenčali se u travnju te godine. Margaret Thatcher, koja nije uspjela u pokušaju da osvoji sigurno laburističko mjesto u Dartfordu na izborima u veljači, kao njihova jedina djeveruša.