Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAŠ ODVJETNIČKI PAR U BRAKU JE 41 GODINU: Upoznali su se na sudu, a zajedno proživjeli noćnu moru svakog roditelja

Ljubavna priča Zvonimira Hodaka i Ljerke Mintas Hodak traje desetljećima.

 Zvonimir Hodak i Ljerka Mintas Hodak upoznali su se na sudu. Izvor: Igor Kralj/PIXSELL

Premijera filma ‘Bilo jednom u Hrvatskoj’, koji govori o prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, redatelja Jakova Sedlara održana je ove srijede u u Cinestaru u Branimir centru, a privukla je i neka slavna lica.

Među njima se našao i poznati odvjetnički par, Ljerka Mintas-Hodak i Zvonimir Hodak. Njih dvoje su u braku već više od 40 godina, a zajedno su proživjeli najgoru tragediju koja može zadesiti i jednog roditelja, gubitak kćeri jedinice.

 Ljerka Mintas Hodak i Zvonimir Hodak upoznali su se 1977. godine Izvor: Igor Kralj/ Pixsell

Ljerka i Zvonimir upoznali su se 1977. dvije godine nakon što je diplomirala na Pravnom fakultetu i to- na sudu. 

Upoznali smo se na sudu na jednoj raspravi 1977. godine. Bila sam pripravnica kod dr. Jurkovića, zastupala sam jednu, on je zastupao drugu stranu i onda smo se malo posvadili na raspravi. Onda je on mene pozvao na kavu u Gradsku kavanu’, ispričala je Ljerka jednom prilikom za Večernji list.

Vjenčali su se 1981. godine, a a crkveno vjenčanje obavili su godinu dana kasnije. 1982. rodila im se i kći Ivana.

 Zvonimir Hodak i Ljerka Mintas Hodak u braku su 41 godinu Izvor: Story

‘Nismo se odmah vjenčali u crkvi jer smo se vjenčavali zajedno s našim kumovima, Vinkom Hotkom i Radojkom Šverko. Kako je Radojki nedostajalo nešto da se može crkveno vjenčati, onda smo se registrirali u općini na Gornjem gradu. Sljedeće godine, na isti datum, ja sam inzistirala da se vjenčamo u crkvi. Radojka i Hotko bili su nam kumovi i na crkvenom vjenčanju’, ispričala je.

Najveći gubitak doživjeli su 6. listopada 2008. godine kad je njihova kći jedinica Ivana Hodak ubijena ispred kućnog praga u ulici Pavla Hatza u Zagrebu. Imala je samo 27 godina.

 Ljerka Mintas Hodak i Zvonimir Hodak izgubili su kći Ivanu Hodak Izvor: Story

'Dan kad sam je zauvijek izgubila najgori je i najteži dan mog života. A počeo je sasvim normalno. Išla sam uplatiti kumstva za djecu iz Afrike. Baš kad sam se vratila kući, to se desilo. Bila sam toliko šokirana da se prvo vrijeme uopće nisam mogla priviknuti na činjenicu da joj se to dogodilo, da je više nema. Ali kad sam je mrtvu držala na rukama, kao da mi se ukazala slika Majke Božje kako ispod križa na rukama drži Isusa. Prošaptala sam joj: ‘Majko, evo predajem ti je, nadam se da ćeš je ti nadalje čuvati umjesto mene’, ispričala je Ljerka za 24 sata.

Godinu dana nakon kćerine smrti osnovali su zakladu koja nosi njeno ime za stipendiranje djece iz domova, udomiteljskih i siromašnih obitelji.

Još fotografija Zvonimira Hodaka i Ljerke Mintas Hodak pogledajte u galeriji: 

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image