ZAŠTO GVARDIOL NA PRVENSTVU NOSI MASKU NA LICU? 'Trebate vidjeti onog drugog...'

Domaćeg nogometaša Joška Gvardiola već su prozvali hrvatskim 'osvetnikom' nakon što se na terenu Svjetskog prvenstva u Katru pojavio s crnom maskom na licu.

Profimedia

Jučer je cijela Hrvatska slavila nakon što su Vatreni u Katru 'isprašili' Kanađane i s rezultatom 4:1 pokazali potpuno drugačiju Hrvatsku od one protiv Maroka.

Nakon što smo primili gol već u drugoj minuti igre, rezultat smo preokrenuli do poluvremena golom Andreja Kramarića u 36. minuti i golom Marka Livaje u 44. minuti za vodstvo. Kramarić je u 70. minuti gotovo pa već i potvrdio pobjedu s rezultatom 3:1, a konačnih 4:1 i poseban osmijeh na licu navijača postavio je Lovro Majer.

Hrvatska pobijedila Kanadu na Svjetskom nogometnom prvenstvu   YouTube

Ipak, danas domaći mediji posebno ističu jedno ime, a to je ono 20-godišnjeg Joška Gvardiola kojeg nazivaju jednim od najboljih mladih braniča na svijetu kojemu se smiješi nevjerojatna budućnost.

'Dogodio nam se rani pogodak. Najgore je kada kreneš tako u utakmicu. Nakon toga smo se vratili u igru, pokušali držati ritam. Znamo koliko je Kanada kvalitetna ekipa. Imali su i oni prilike, ali kada smo kompaktni sve je puno lakše', rekao je Gvardiol nakon utakmice. 

'Uvijek vjerujem u sebe. Nisam osjećao pritisak. Pokazali smo da smo pravi. Nije me iznenadila pobjeda Maroka. Moramo se pripremiti za Belgiju. Idemo po tri boda', zaključio je.

Slaven Branislav Babic/PIXSELL 

Igrač RB Leipziga trenutno vrijedi 60 milijuna eura prema Transfermarktu čime je postao naš najskuplji nogometaš i 11. najskuplji branič na svijetu, a tek je na početku. Osim zbog odlične igre zbog čega je postao dragulj u našim redovima, o ovom mladiću pišu i zbog maske s kojom se pojavljuje na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Naime, nosi je nakon što je stradao u sudaru glavama sa suigračem iz kluba, Willijem Orbanom, te slomio nos i ozlijedio oko nešto prije puta u Katar. Ipak, ozljede su izgledale gore nego što su zapravo bile, a ni u jednom trenutku nije bio upitan njegov nastup na Svjetskom prvenstvu. 

VIRGINIE LEFOUR/Pixsell 

Od hrvatskih nogometaša, u bližoj prošlosti masku je nosio i Lovro Majer u nedavnim utakmicama Lige nacija protiv Danske i Austrije, također zbog slobljenog nosa, a jedno ju je vrijeme nosio i Mario Mandžukić dok je igrao u Atletico Madridu.

Nedavno je Gvardiol sudjelovao u HRT-ovoj emisiji 'Knjaz kod vatrenih' povodom Svjetskog prvenstva gdje je progovorio o privatnom životu. Jedna od stvari koju je otkrio je što je napravio od prve plaće kada je potpisao za RB Leipzig.

'Počastio sam roditelje kućom! Otvorio sam oglasnik i neka biraju, haha! Kuća u okolici Zagreba, mama ima svoj vrt i mir. Ima sad neke domaće cikle pa mi nudi da mi pošalje. Mama se, dok smo odrastali, bavila sestrama, a tata se brinuo o meni. Tko je bio stroži? Mama! Uh, kad bi doletjela, ne znaš ni odakle ni što te snašlo, haha!', ispričao je nogometaš.

KNJAZ KOD VATRENIH: Joško Gvardiol  YouTube

Također, priznao je da mu samački život nekada ne odgovara. 'Nisam u vezi, sam živim, i koliko god nekad treba mir, nekad osjetim i tu samoću, depresiju, nedostaje mi obitelj', rekao je bivši igrač Dinama.

20-godišnjak je progovorio i o ljubavnim ponudama. 'Joj, prošli put na okupljanju reprezentacije jedna mi je djevojka prišla i dala papirić na kojem je bio njezin Instagram profil', poručio je. 'Kakva cura mora biti? Boja kose nije važna, ali volim plave oči. I da bude niža od mene, da barem u nečemu budem glava obitelji!', dodao je. Otkrio je i koje su mu tri najljepše poznate dame. 'Angelina Jolie, Shakira i Jennifer Lopez', smatra Zagrepčanin.

Iako je u Leipzigu tek godinu dana, za njega se otimaju najveći svjetski klubovi, a još je prije samo tri godine nakon treninga s Maksimira odlazio kući na Srednjake gdje je živio s ocem Tihomirom, majkom Sanjom i dvije sestre Frankom i Lorenom.

Instagram 

'Iako polažem vozački, još se uvijek nekako najbolje osjećam u tramvaju. Nekada me zna suigrač odbaciti do kuće, nekada odem pješke jer uživam hodati… No, otkako me netko slikao u tramvaju, malo mi je neugodno jer sad svaki put kada uđem netko vadi mobitel', rekao je jednom Gvardiol za Večernji.hr.

A isto tako Joško bi katkad nakon treninga u Maksimiru znao sjesti na tramvaj broj 11 i produžiti do Trga bana Jelačića i Dolca gdje bi pravio društvo ocu u ribarnici. 'Da nisam nogometaš, vjerojatno bih krenuo očevim stopama', rekao je Joško u jednom od intervjua za Večernji.