Nije dugo trebalo da Mirjana Hrga objavi novi status na Facebooku. Ovaj put je komentirala jučerašnju utakmicu Hrvatske protiv Kanade na Svjetskom prvenstvu u Katru. 

Oršić je pobjednik ove utakmice. Ne samo zbog nogometa...’, napisala je.


Zatim se upustila u raspravu s pratiteljima na društvenoj mreži.

'Po čemu??????????', upitao ju je jedan korisnik, na što mu je Hrga odgovorila: 'Kako da ti to objasnim... OK, onda Kramarić’.

Također, jednom pratitelju je poručila: ‘Kako ste naglašavanje nesebičnosti kod jednog mladog sportaša, pred kojim je cijeli život, a i sreća da je dio ovakvog tima uspjeli dignuti na ovu razinu? Kao da komplimentiranje jednom znači umanjivanje ostalih... Ne znači. Samo mi se dopada to što je napravio’.

Mirjana Hrga komentira utakmicu Hrvatske i Kanade na Svjetskom prvenstvu u Katru
Facebook 

Podsjetimo, Hrvatska je pobijedila Kanadu 4-1. Andrej Kramarić je zabio dva gola, u 36. i 70. minuti, a Marko Livaja jedan pogodak, u 44. minuti. Sve je okončano golom Lovre Majera u 94. minuti kojemu je nesebično asistirao upravo Oršić.

Inače, Hrgi ovo nije prvi put da komentira Svjetsko prvenstvo u Katru.

Mirjana Hrga redovito na Faceboku komentira aktualnosti
Dražen Kokorić 

'Nogomet radi ono što politika ne bi stoljećima. Donosi Zapad Istoku u njegovoj biti. Kada je 2013./2014. Istok krenuo Zapadu (val migranata prema Europi), borci za ljudska prava bili su šokirani krutošću Europe koja je odbijala prihvati hidžab, burke, nikab uz objašnjenje da 'to nije u našoj tradiciji, da je riječ o nepoštivanju kulture u koju dolaze i sl. Gladni su, a ne jedu svinjetinu, klanjaju gdje stignu...'. Nevladine organizacije vrištale su zbog takvog 'primitivizma zatucanih Europljana', napisala je nedavno te dodala:

Mirjana Hrga komentira utakmicu Hrvatske i Kanade na Svjetskom prvenstvu u Katru
Facebook 

‘Sada je Zapad došao Istoku. Plaže, more, sunce...idealno za razgolićene ljepotice u Katru. Nogomet. Idealno za pivo i otpuštanje svih kočnica. Ali - stop. 'To nije nas stil života. Vi ste ovdje gosti. Poštujte pravila zemlje u koju dolazite.' Zapad ponovno šokiran. Šokirani i oni koji su vrištali zbog primitivizma Europe nespremne da napravi dovoljno mjesta za različitosti. Eto, sad su jedni dugima pokazali. I ako ono što vrijedi za jednog, vrijedi i za drugog, nije strašno. Lekcija je zapravo odlična'.