Nije dugo trebalo da Mirjana Hrga objavi novi status na Facebooku. Ovaj put je komentirala otvorenje Svjetskog prvenstva u Kataru i glumca Morgana Freemana (85) koji se pojavio na ceremoniji, što je izazvalo brojne kritike.

‘Glumčina, dobitnik Oscara, Morgan Freeman, pri kraju svog života došao je izgovoriti: "Prevladajajmo različitosti". Gledam, sad je pod žestokom paljbom kritičara da se - prodao. Recimo da nije ništa nego bijednik, ali dajmo malo prostora i logici na račun zadojenosti: Što će čovjeku koji ima sve, ali i 85 godina - pare? Mora da je motiv ipak nešto drugo... Inače, otvorenje SP mi je tijekom prijenosa izazvalo tešku tjeskobu i u potpunosti ostavilo krivi dojam o energiji koja vlada tim dijelom svijeta...’, napisala je Hrga.

Podsjetimo, Freeman je u uvodnom segmentu pod nazivom "The Calling", rekao gledateljima da ‘smo se svi okupili ovdje u jedno veliko pleme’, a navijači su se u tom trenutku spuštali u središte grada Dohe za skori početak najvećeg svjetskog nogometnog natjecanja.

Uz Morgana Freemana, usred velike pozornice pojavio se i Ghanim al Muftah, 20-godišnji katarski YouTuber i govornik rođen s rijetkim stanjem poznatim kao sindrom kaudalne regresije, ujedno i najmlađi ambasador nekog svjetskog nogometnog prvenstva.

Morgan Freeman je imao govor na otvorenju Svjetskog prvenstva u Kataru
Profimedia 

Na društvenim mrežama reakcije su bile osuđujuće po Oskarovca, a jedan je korisnik poručio kako je ‘šamar‘ vidjeti Amerikanca na stadionu u Kataru. Brojni su gledatelji diljem interneta osudili glumca i prozvali ga ‘prodanim’ te kako su sigurno i njega ‘nakrcali novcem’.


Jako sam razočaran što te vidim na ceremoniji otvaranja Svjetskog prvenstva. Kako bi uopće mogao podržati takve kršitelje ljudskih prava i korumpirane ljude koji te plaćaju (FIFA/Katar)? Nemaš morala ili je to samo novac?’, jedan je od komentara.