Mirjana Hrga društvene mreže često koristi kako bi prokomentirala društvena događanja u Hrvatskoj i svijetu, a s neistomišljenicima često i zarati. Ovog je puta na red došao njezin bivši kolega Ilija Jandrić kojeg je prozvala zbog neupućenosti.

Naime, Hrga se osvrnula na projektile ispaljene u Poljskoj te je tu 'igranku' usporedila s događajem iz 2011. godine. Zbunjenom Iliji Jandriću nije bilo jasno na koji događaj misli pa je zamolio da precizira.

'Kakva igranka s Poljskom. Europa nikad nije bila impotentnija. U svakom smislu. Pamtit ćemo tu 2011. kao početak nevjerojatne svinjarije na nekoliko kobnih razina za staru damu. Generacije će raščisčavati taj nered. I uloge', napisala je Hrga na Facebook statusu, a Jandrić je priupitao: 'Što je bilo 2011. godine?'.

Mirjana Hrga i Ilija Jandrić bivše su kolege
Facebook 

Hrga ga je vrlo rado uvukla u polemiku replicirajući mu sljedeće: 'A što nije, ti bi kao novinar trebao znati?!'

Nakon što mu je opširno objasnila na koji je događaj iz 2011. ciljala, Jandrić joj je odgovorio kako mu je sada sve jasnije te da 'ne voli čitati između redova'. No, Hrga mu je opet spustila: 'Što se tu ima pogađati? Pogađaju oni koji su to prespavali.'

Podsjetimo, Hrgu su arhitektonska otkrića u Osoru nedavno toliko inspirirala da je napravila nešto što od nje nitko nije očekivao – ispričala se vlastima zbog čestih prozivanja.

'Zapravo je divno sto razvaljuju Osor', započela je svoje izlaganje na društvenim mrežama pa nastavila:

Usput, to vam je grad koji datira jedan milenij prije Krista. Sitnica. Moram priznati da me hvatala nelagoda svaki put kad sam šašavim strancima koji luduju za poviješću objašnjavala da imamo grad ispod grada. Što ako su mi lagali, pa ja obmanjujem njih? Uostalom i naš mladi, stasiti arhitekta je rekao da su to sve 'samo pretpostavke koje tek treba potvrditi'. Fakat. Možda Jasminka Ćus-Rukonić sanja kad tvrdi suprotno. Žena je potrošila samo cijeli život na istraživanja. Mladi sigurno bolje znaju, jer sve počinje s njima. Ispričavam se i što sam ovdašnju vlast nakitila epitetima tipa da 'nisu vizionari'. Greška', nastavila je bivša televizijska voditeljica pa je u svoj osvrt uvukla Bruxelles.

Mirjana Hrga poznata je domaća novinarka
Facebook 

'Da sam znala da će mi ista ta vlast omogućiti da ću zbog g..... 28 kućanstava (što do sada nikada nisu smrdjela), postati svjedokom ovakvog uzbuđenja, navijala bih da Bruxelles šalje što više para za g.... jer Hrvati koji cijene svoju prošlost zasigurno imaju svjetlu budućnost. Zbog toga stranci dolaze u Hrvatsku. Kad mladi arhitekta sve utvrdi, poklanjat ćemo tim šašavim gostima koji se dive svakom izlizanom kamenu monografiju, a moći će i do Lošinjskog muzeja vidjeti nacrte. Bože, hvala ti što sam u ovom trenutku ovdje prije nego što sve zatrpaju i puste g.... kroz cijevi', zaključila je Hrga.