Mirjana Hrga vrlo je ažurna na Facebooku te sa pratiteljima i prijateljima dijeli svoje mišljenje oko različitih tema. Dosad se dotaknula Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, 'zaratila' je s bivšim kolegom, iznervirali su je studenti medicine, dotaknula se povećanja studentske satnice, naživcirale su je mlade Hrvatice, ali i ispričala se vladajućima zbog čestih prozivanja.

Mirjana Hrga je vrlo aktivna na Facebooku
Petar Maček/Pixsell 

Sada je tema bila vezana uz Svjetsko nogometno prvenstvo te istočnjačku i zapadnjačku kulturu.

'Nogomet radi ono što politika ne bi stoljećima. Donosi Zapad Istoku u njegovoj biti. Kada je 2013./2014. Istok krenuo Zapadu (val migranata prema Europi), borci za ljudska prava bili su šokirani krutošću Europe koja je odbijala prihvati hidžab, burke, nikab uz objašnjenje da 'to nije u našoj tradiciji, da je riječ o nepoštivanju kulture u koju dolaze i sl. Gladni su, a ne jedu svinjetinu, klanjaju gdje stignu...'. Nevladine organizacije vrištale su zbog takvog 'primitivizma zatucanih Europljana'.

Mirjana Hrga se ne boji iznijeti mišljenje
Dražen Kokorić 

Sada je Zapad došao Istoku. Plaže, more, sunce...idealno za razgolićene ljepotice u Katru. Nogomet. Idealno za pivo i otpuštanje svih kočnica. Ali - stop. 'To nije nas stil života. Vi ste ovdje gosti. Poštujte pravila zemlje u koju dolazite.' Zapad ponovno šokiran.

Šokirani i oni koji su vrištali zbog primitivizma Europe nespremne da napravi dovoljno mjesta za različitosti. Eto, sad su jedni dugima pokazali. I ako ono što vrijedi za jednog, vrijedi i za drugog, nije strašno. Lekcija je zapravo odlična', napisala je.