'TU SMO NAŠA BOŽIĆNA ZVIJEZDO, ČUVAMO TE': Na Massimovom profilu osvanula je dirljiva poruka

Na službenom Instagram profilu Massima Savića osvanula je dirljiva poruka.

Dražen Kokorić

Legendarni glazbenik Massimo Savić preminuo je prošlog petka u 61. godini života nakon kratke i teške bolesti. Sada ja na njegovom službenom Instagram profilu osvanula dirljiva poruka.

Toliko si volio Božić. I tvoje su čestitke bile posebne. Tu smo naša božićna zvijezdo. Čuvamo te. Tvoj mali krug velikih ljudi’, stoji u opisu fotografije brojnih lampiona, cvijeća i kamenčića koje su Massimovi obožavatelji ostavili uz njegovu fotku pored koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Podsjetimo, vijest da je preminuo objavile su njegova supruga i kći na društvenim mrežama.

'Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna', pisalo je u objavi.

Grgur Zucko/PIXSELL 

Bio je jedan od najvećih glazbenika na ovim prostorima, a ostat će upamćen po brojnim hitovima kao što su: 'Iz jednog pogleda', 'Stranac u noći', 'Mali krug velikih ljudi', 'Neka ti plove brodovi' i brojni drugi.

Komemoracija za legendarnog pjevača održat će se u petak 30. prosinca u 11 sati u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu, a posljednji ispraćaj će biti u Zadru, ali još nije poznat datum.

Marko Grubišić 

'Massimova je želja bila da bude kremiran. Kad njegova supruga Eni bude imala točne informacije javit će i sve oko sprovoda ćemo saznati naknadno. Komemoracija u HNK je dogovorena i sad se slažu svi detalji. Definitivno će biti njegovi najbliži, bend i prijatelji. Bit će, među brojnim glazbenicima, sigurno tamo Ivo Popeskić i Peggy Martinjak. Nastupit će samo instrumentalisti jer sve je zamišljeno da bude instrumentalno s obzirom na to da je Massimo bio 'the voice', tako da nećemo nikakav drugi glas koristiti', rekla je Lana Čulig iz Massimove izdavačke kuće za Jutarnji list.