Glazbenik Massimo Savić napustio nas je u 61. godini života nakon kratke, ali teške bolesti.

Vijesti su potvrdile njegova supruga Eni i kći Mirna na društvenim mrežama emotivnom objavom. 'Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna', napisale su uz njegovu crno-bijelu fotografiju s koncerta.

Poznat je i datum posljednjeg ispraćaja legendarnog glazbenika čije pjesme će se slušati u godinama ispred nas. Komemoracija će se održati u petak 30. prosinca u 11 sati u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu, a posljednji ispraćaj će biti u Zadru, ali još nije poznat datum.

'Massimova je želja bila da bude kremiran. Kad njegova supruga Eni bude imala točne informacije javit će i sve oko sprovoda ćemo saznati naknadno. Komemoracija u HNK je dogovorena i sad se slažu svi detalji. Definitivno će biti njegovi najbliži, bend i prijatelji. Bit će, među brojnim glazbenicima, sigurno tamo Ivo Popeskić i Peggy Martinjak. Nastupit će samo instrumentalisti jer sve je zamišljeno da bude instrumentalno s obzirom na to da je Massimo bio 'the voice', tako da nećemo nikakav drugi glas koristiti', rekla je Lana Čulig iz Massimove izdavačke kuće za Jutarnji list.

Massimo i supruga Eni Kondić upoznali su se u kući aranžera Krešimira Klemenčića, koji je tad intenzivno radio s Josipom Lisac. Eni je za Josipu napravila pjesmu 'Boginja' i 'Jutro'. Eni je autorica i njegovih brojnih pjesama, a s njom u braku dobio je kćer Mirnu. Zanimljivo je da se Massimu činilo da je ona prestroga i prepametna za njega. Činilo mu se kao da je 'izvan njegove lige'.

Massimo je u jednom intervjuu ispričao kako je zaprosio autoricu pjesama. Dok je spavala, uzeo joj je mjeru za prsten, otišao u grad i kupio zaručnički prsten. Kad se vratio kući, kleknuo je pred nju i zamolio je da mu bude supruga. Massimo uvijek ima samo riječ hvale za suprugu te je svojevremeno rekao da je ona najinteligentnije biće i da je njegov heroj.

Massimo Savić i Eni Savić su u sretnom braku.jpg
Robert Gašpert 

Kada su ga pitali koji je recept sretnog braka, Massimo im je jednostavno objasnio: 'Treba biti džentlmen, slijediti moralnost te da 'čovjek treba biti čovjek, a ne životinja'.

U intervju za Story 2020. godine, Massimo je progovorio i mezimici Mirni, iako je najviše volio skrivati svoj privatni život.

'Naša kći već nekoliko godina živi sama. Svakom je roditelju to težak ispit, ali kako je ona treći razred gimnazije provela u Kanadi, gotovo godinu dana, već smo se malo naviknuli. Vidjeli smo kako je to kad ti je dijete daleko i ne možeš mu odmah pomoći ako je potrebno. Pa kada je izrazila želju da živi s dečkom Igorom, jedan odličan dečko, arhitekt, jako dobra osoba, brzo smo se na to naviknuli. I dalje smo u svakodnevnom kontaktu. Ako ćete me pitati za ono što je Mirna napravila, donirala odjeću đačkom domu, nismo ni znali da se to događa. Ne dijeli sve iz svoga života s nama, niti treba, pa ćete to morati pitati nju', rekao je pa nastavio.

Mirna Savić je kći Massima Savića
Dražen Kokorić 

'Jako sam ponosan na nju. Od ljudi sa strane dobivam komplimente na njezin račun i mislim da bi to svakog roditelja ispunilo ponosnom. Mnogi kažu da je za to isključivo odgoj zaslužan, ali ne bih se složio. Riječ koju je među prvima naučila i primjenjivala je bila je ‘sama’. “Ja ću to sama, jednom si mi pokazao, dovoljno.” Tako je otkako je bila mala. Jako je samostalna, tijekom cijele osnovne i srednje škole nikada nismo imali potrebu reći joj: “Uči, imaš loše ocjene.” Kada bismo supruga ili ja odlazili na roditeljske sastanke, njezina razrednica nam je govorila da nam nema što reći, da ne moramo ni dolaziti. To je lijepo, velika briga manje. Imali smo veliku sreću što smo dobili takvo dijete. Ona je uvijek puno činila za sebe u smislu napretka svog intelekta. Čak više ja nju slušam nego ona mene. Upoznata je sa svim modernim kretanjima, tehnološki je vrlo napredna, prati glazbu u cijelom svijetu… Kad god sam poslušao njezin savjet, bila je to pametna odluka', zaključio je glazbenik.