Massimo Savić iznenada je preminuo u 61. godini života. Vijest je šokirala ne samo njegove kolege, prijatelje i obožavatelje, već i cijelu regiju, a tužne vijesti potvrdile su njegova voljena supruga i kći na društvenim mrežama.

'Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna', napisale su uz njegovu crno-bijelu fotografiju s koncerta.

Nekoliko sati kasnije, na njegovom je službenom profilu osvanula još jedna fotografija s jednom važnom informacijom za sve obožavatelje.

'Dragi ljudi, od našeg se Maxa možete oprostiti ispred dvorane Lisinski', stajalo je u objavi na kojoj je njegova fotografija te svijeća točno na toj lokaciji.

Oproštaj od Massima
Instagram 

Poznat je i datum posljednjeg ispraćaja legendarnog glazbenika čije pjesme će se slušati u godinama ispred nas. Komemoracija će se održati u petak 30. prosinca u 11 sati u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu, a posljednji ispraćaj će biti u Zadru, ali još nije poznat datum.

'Massimova je želja bila da bude kremiran. Kad njegova supruga Eni bude imala točne informacije javit će i sve oko sprovoda ćemo saznati naknadno. Komemoracija u HNK je dogovorena i sad se slažu svi detalji. Definitivno će biti njegovi najbliži, bend i prijatelji. Bit će, među brojnim glazbenicima, sigurno tamo Ivo Popeskić i Peggy Martinjak. Nastupit će samo instrumentalisti jer sve je zamišljeno da bude instrumentalno s obzirom na to da je Massimo bio 'the voice', tako da nećemo nikakav drugi glas koristiti', rekla je Lana Čulig iz Massimove izdavačke kuće za Jutarnji list.