Šibenski glumac s hollywoodskom karijerom, Goran Višnjić, sa suprugom Evom i njihovo troje djece stigao je u Hrvatsku gdje će obitelj provesti blagdane. Boravili su nekoliko dana u Šibeniku, a sad ih čeka priprema za Božić u Zagrebu.

Jako sam sretna što smo svi zajedno, a Zagreb kad vidim uvijek se oduševim. Obožavam ovaj grad, zaista ima dušu i voljela bih se vratiti ovdje’, rekla je Eva za Green.hr.

Obiteljska prehrana temelji se na veganstvu tako da će se na njihovom blagdanskom stolu naći slatka i slana veganska jela koja je lako pripremiti, a glavno je da su ukusna.

Goran Višnjić ima dvoje djece
Profimedia 

Ispričala je i kako su počeli s takvim stilom života. 'Goran je jedan dan došao do mene, gledao je jedan film i rekao mi “Eva, ovo moraš pogledati, ništa nam ne treba, bit ćemo vegani. Jednostavno ne dozvoljavam da meso stoji kod nas u frižideru, gadi mi se to. Ako netko odsjeda kod nas, onda jede ono što i mi. Nemam ništa protiv da naši gosti pojedu meso ili da piju mlijeko, ali u restoranu, kod nas ne', ispričala je.

Nakon preseljenja iz Los Angelesa u Englesku odlučili su kupiti imanje, a nedavno su posadili jabuke, borovnice i limun. 'Vidjet ćemo kako će to sve ići, idemo malo-pomalo, ali voljela bih imati baš svoje uzgojeno. Trenutno imam začinsko bilje i radim svoje mlijeko od indijskih oraščića i datulja', dodala je Eva.

Goran i Eva Višnjić su vegani
Story arhiva 

Ideja o preseljenju je bila njezina, a ideja o veganstvu Goranova. 'Nas dvoje to uvijek nekako skupa. Ima dosta tih brakova u kojima dođe do nepoštivanja. Ja sad ne bih mogla biti s nekim tko nije vegan. Nije mi smetalo ranije da Goran jede meso jer sam mislila da se to mora jesti, da će nam faliti u prehrani ako ne jedemo. Ali kada smo se odlučili na veganstvo, učila sam nutricionizam dvije godine i znam da nam ne treba. Naprosto nema isprike', objasnila je.

Ostatak obitelji poštuje njihov izbor te je na stolu uvijek izbor hrane koji odgovara obitelji. 'Trenutno su svi moji prijatelji vegani, osim članova obitelji. S njima nisam imala nekih posebnih rasprava. Kod nas u obitelji srećom nema takvih svađa. Goranova mama stvarno jako pazi i šogorica isto. Ona se trudi oko mojih klinaca i svaka joj čast. Uvijek im napravi rođendanske veganske torte i to je prekrasno', zaključila je.