Šibenski glumac s hollywoodskom karijerom, Goran Višnjić, sa suprugom Evom i njihovo troje djece stigao je u Hrvatsku gdje će obitelj provesti blagdane. Boravili su nekoliko dana u Šibeniku, a sad ih čeka priprema za Božić u Zagrebu.

Jako sam sretna što smo svi zajedno, a Zagreb kad vidim uvijek se oduševim. Obožavam ovaj grad, zaista ima dušu i voljela bih se vratiti ovdje’, rekla je Eva za Green.hr.

Goran Višnjić sa suprugom Evom i djecom
Profimedia 

Obitelj se prije nekoliko godina preselila iz Los Angelesa u Englesku na selo. Danas provode mnogo vremena na otvorenom, bicikliraju i odlaze na surfanje. I to je ono što im je bilo važno kod preseljenja - da kad Goran dođe sa snimanja može s djecom biti vani, u prirodi, na čistom zraku, a dovoljno blizu obitelji u Hrvatskoj.

Preselili smo u Englesku da nam djeca zdravije odrastaju, da idu biciklima do škole i da naprosto imaju prirodnije djetinjstvo bez straha od masovnih ubojstava koja u zadnje vrijeme jako često pogađaju Ameriku’, kaže Eva.

Goran i Eva Višnjić imaju troje djece
Profimedia 

Ona i Goran su vegani, baš kao i njegova djeca, a iako su dobili punu podršku obitelji i prijatelja za veganstvo, znali su se susresti s ružnim komentarima. Prijateljica iz Amerike poslala im je fotografiju svog sina kako drži oderanog krvavog zeca uz opis ‘njegov novi ljubimac’. Evu je to, priznaje zgrozilo.

Blokirala sam ju potpuno iz života jer ne želim trpjeti nikakve provokacije. Trenutno su svi moji prijatelji vegani, osim članova obitelji. S njima nisam imala nekih posebnih rasprava. Kod nas u obitelji srećom nema takvih svađa. Goranova mama stvarno jako pazi i šogorica isto. Ona se trudi oko mojih klinaca i svaka joj čast. Uvijek im napravi rođendanske veganske torte i to je prekrasno’, poručila je.

Goran Višnjić sa suprugom Evom i djecom
Story arhiva 

Negativne komentare dobivala su i njihova djeca u školi.

Moj sin je tad imao sedam godina i došao je kući izbezumljen. Govorio je koliko su mlijeko i mliječni proizvodi nezdravi i onda su ga druga djeca napala. Mene su tad pozvali na razgovor i rekli da moja djeca moraju prestati sa svojim uvjerenjima. Na što sam ja rekla da to nisu uvjerenja, nego da su to znanstveno dokazane činjenice. Rekla sam im da mi, po zakonu, moraju pomoći da moja djeca ne doživljavaju bullying. Onda je došlo do promjene’, ispričala je Eva.