DANI PUNI STRAHA ZA POZNATE HRVATICE: Severina 49 dana bila u bolnici, Korana Gvozdić dugo plakala svakog 13. u mjesecu

Nakon što se jučer Lana Jurčević javila fotografijom iz bolnice, prisjetili smo se koje su Hrvatice iskusile teške trudnoće.

Robert Gašpert

Lana Jurčević objavila objavila je jučer fotografiju iz bolničke sobe na kojoj vidimo njezin trudnički trbuh kojeg grli njezin dugogodišnji dečko Filip Kratofil. Na trbuhu vidimo krunicu koju drži Filip, a cijela atmosfera izgleda emotivno i dirljivo.
'I u dobru i u zlu. Šest godina iza nas', napisala je u opisu fotografije.

Lana je prošlog mjeseca objavila da čeka prvo dijete s dugogodišnjim dečkom, a fanovi su joj poručili da se nadaju da će s njom i bebom biti sve u redu.

Lana nije jedina koja se susrela s izazovnom trudnoćom. Nakon izlaska iz rodilišta u kolovozu 2020. godine, glumica Nataša Janjić otkrila je da je tamo provela više od mjesec dana.

'Konačno smo, nakon punih 35 dana, moja Kaja i ja izišle iz rodilišta. Naime, još sam krajem lipnja, nakon redovitog pregleda, iznenada zadržana na mirovanju i čuvanju trudnoće, odvojena od tada 16-mjesečnog sina. Naravno, nismo očekivali ovakav scenarij, ali nasreću, Kaja je ozbiljna Lavica i sve je ispalo dobro', samo za Story rekla je presretna Nataša Janjić Medančić nakon što ih je naš fotograf ekskluzivno snimio na odlasku iz zagrebačkog Rodilišta & Poliklinike Podobnik.

Story arhiva 

Po nju je došao ponosni suprug, ortoped Nenad Medančić, a nasmijana Nataša dočekala ga je sočnim poljupcem, nakon čega su zajedno kući odnijeli najslađi 'paketić' - kćerkicu Kaju. Otkrila nam je i sve što je proživljavala do dolaska djevojčice.

'Najteže mi je pala, uz svu brigu i neizvjesnost, kao i preuranjeni porođaj, ta preduga odvojenost od prvog djeteta i supruga koji me zbog pandemije i epidemioloških mjera nisu smjeli posjećivati, niti je suprug mogao biti na porođaju kao prvi put. Srce mi je doista bilo na izdisaju zbog nedostajanja i tuge što ne mogu biti s njima ili ih barem vidjeti, zagrliti dijete. Brinula sam se što mu ne mogu objasniti gdje sam nestala, a da on to shvati, i pitala se hoće li moj izostanak ostaviti traga na njegovu srcu. Uz sve nedaće ove godine, pandemiju i potres koji su nas pogodili, ovi dani spadaju u moje dosad najteže životno razdoblje', opisala nam je dramatične i dragocjene trenutke, zbog kojih se sve isplatilo, uspješna kazališna, televizijska i filmska glumica koja do posljednjeg trenutka nije otkrivala ime djevojčice.

Story arhiva 

Još jedna Splićanka morala je čuvati trudnoću. Severina je sina Aleksandra rodila carskim rezom 20. veljače 2012. u KBC-u Split. Dječak je imao 3200 grama i 52 centimetra, a prije poroda Severina je tjednima čuvala svoju trudnoću u bolničkom apartmanu.

'Kad si se rodio, padao je snijeg u Splitu. Kad si se rodio, rodila sam se i ja. Tvoju sliku privremeno ne smijem objaviti, ali grafit koji stoji na zidu jedne kuće u Beogradu, koji sam upravo dobila, još nije zabranjen', napisala je na Aleksandrov rođendan prije dvije godine Severina.

Robert Gašpert 

Severina je u splitsku bolnicu primljena 2. siječnja, zbog blažeg krvarenja u uznapredovaloj fazi trudnoće.

U bolnici je bila više od mjesec dana. Vrijeme je kratila surfanjem i čitanjem knjiga o porodu i roditeljstvu. Gledala je i Disneyeve crtiće, izvori iz bolnice otkrili su da je televizor u njenoj sobi radio do kasno u noć. Često su je posjećivali majka Ana i zaručnik Milan Popović te menadžer Tomislav Petrović. Posjetili su je i prijatelji Petar Grašo i Danijela Martinović, pisao je 24 sata.

Robert Gašpert 

Korana Gvozdić progovorila je pak na Međunarodni dan prijevremeno rođene djece 2021. o svom sinčiću Oliveru kojeg je dobila s komičarem Ivanom Šarićem i pritom je rasplakala mnoge.

'Prije četiri dana proslavili smo 'velikih' 7 mjeseci, i svakog tog 13-og u mjesecu povučem se u osamu na par minuta kako bi na mobitelu prevrtjela slike s početka naše priče. Krene li suza?! Krene svaki put! Ali onda pogledam to pravo malo čudo koje upravo leži pored mene i guguće neku svoju pjesmicu. Danas je 17.11., datum kada se obilježava Međunarodni dan prijevremeno rođene djece. Danas slavimo sve njih, sve naše Palčiće, borce i heroje kakve ne možete ni zamisliti. Spoznaja o snazi koja stane u ta mala tijela nešto je što te resetira iz temelja', napisala je na Instagramu.

'U životu nisam imala učitelja poput njega. Pomaknuo je sve moje granice, u svim smjerovima. U mojoj tridest osmoj godini života upoznao me sa samom sobom, naučio me strpljenju za stvari koje su bitne, naučio me izolirati se od situacija i ljudi koji oduzimaju energiju i ono dragocijeno vrijeme koje se s njegovim rođenjem brojalo u minutama. 38 dana proveli smo u bolnici i svaki silazak s drugog kata na kat Neonatologije bio je utrka s vremenom. Zbog pandemije susreti su nam bili samo jednom dnevno i to na 10,15 minuta, a zbog dodatnih minuta srce je skakalo od sreće. Pričala sam mu što radim kat iznad dok čekam novi dan da ga opet vidim, pričala sam mu o tatinim idejama kako da se ušulja u bolnicu, bakinim paketima koje je slala, prenosila mu pozdrave naših prijatelja, bodrila ga, hrabrila i njega i sebe, pjevala sam mu jednu te istu pjesmu svaki dan, svaki njegov tjedan slavila s papirnatom kapicom na glavi jer to je bio jedini način na koji sam se znala nositi sa strahom i bespomoćnosti. 'Humorom protiv straha' oduvijek je bilo nešto što je Ivana i mene držalo kada je trebalo i kada je bilo najteže. Ovogodišnja tema obilježavanja dana naših malenih heroja je #zeroseparation #bezodvajanja. Želja je ponovno spojiti bebe i majke odmah po rođenju, onoliko koliko je to moguće. Mi naše vrijeme ne možemo vratiti, ali bismo voljeli da budući roditelji Palčića imaju šansu primiti svoju bebu puno ranije i biti češće u kontaktu koji je izuzetno važan za poticanje napretka ovih malenih boraca', dodala je Korana.

'Ja sam svog sina primila u naručje 25. dan, a tata ga prvi put vidio i zagrlio nakon više od 5 tjedana. Kako to sve preživiš? Duša i tijelo se na kratko razdvoje. Početni šok, tuga i gomila suza moraju odraditi svoje, istovremeno se tijelo diže s dna, otrese 'prašinu' i bol sa sebe i kreće u pogon. I nema stajanja! Veliko hvala svim divnim ljudima s Neonatologije u Petrovoj, hvala i na hobici koja je, sigurna sam, učinila puno i čuvat ću je dok sam živa. Hvala Banci humanog mlijeka (za koju bi voljela da se više čuje) i hvala klubu roditelja Palčići jer su imali prave riječi u pravo vrijeme. Oli je super! Mi smo sretni i zahvalni! I zato #palčićgore!', zaključila je Gvozdić.