ZAKLJUČAO JU JE U SOBU, ČULI SU SE JEZIVI KRIKOVI: Kad je odbila spavati s njim, obećao joj je da će je uništiti

Iako ju je uloga u kultnom filmu proslavila, slavni redatelj stopirao je njezinu karijeru jer nije htjela biti s njim.

LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Iako su mnogi isticali kako je Alfred Hitchcock bio čudan redatelj, glumica Tippi Hedren (93) otkrila je gnjusne detalje sa snimanja kultnog filma 'Ptice'. Bio je opsjednut njome i vrebao ju je tijekom snimanja. Analizirao je njen rukopis. Čak je imao osobu koja ju je pratila kad nije bila na poslu.

YouTube  Tippi Hendren u filmu 'The Birds'

Na setu je zaključao Tippi u sobu sa živim pticama. Krikovi iz filma su, nažalost, bili stvarni. Tada je imala 31 godinu, manekenska karijera joj je bila pri kraju, bila je razvedena i sama odgajala 4-godišnju kćer Melanie Griffith (66), koja je išla maminim stopama. 

Profimedia 

Alfred ju je nazvao i ponudio joj ugovor i nije ga zanimalo zna li zgodna plavuša glumiti. Pomogao joj je naučiti probni tekst i na jednoj zabavi otkrio da bi volio da ona bude glavna zvijezda 'Ptica'. U Hollywoodu su se svi pitali zašto je ulogu u tako velikom projektu ponudio nepoznatoj osobi, ali on je inzistirao na njoj, piše Stil

Ubrzo ju je počeo tretirati kao svoje vlasništvo. Kasnije je saznala da je Sean Conneryju i Rodu Tayloru, s kojima je glumila, zabranio da joj se približavaju. Dok je hodala po setu on bi je jezivo promatrao, poludio bi kada bi pričala s muškarcima s kojima je radila, a njegovo ponašanje je uznemiravalo cijelu ekipu.

LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia 

Jednog dana ju je u hotelu nasilno pokušao poljubiti pred svima, vidjeli su to ljudi koji su radili s njima i mnogi gosti hotela. Ona je vrisnula, odgurnula ga od sebe i pobjegla u sobu. Dan nakon je snimala scenu u kojoj je ptice napadaju dok je u govornici. Jedna mehanička ptica zabila se u staklo i krhotine su se prosule po njezinu licu. Dugo se pitala je li to način na koji je kažnjava jer ga je odbila. 

Znao ju je zamoliti i da ga dira na setu, ali ona je sve odbijala. Kada je uslijedilo snimanje scene u kojoj je napadaju ptice dok je zarobljena u spavaćoj sobi, morala je snimati scenu s pravim pticama. Ušla je hrabro u kavez, a onda su pustili na nju podivljale ptice. 

'Bilo je to ružno, brutalno i nemilosrdno', ispričala je. Znali bi joj pričvrstiti žive ptice na tijelo i na rame. Jedna joj je skoro ozlijedila oko, piše Stil.

'Neću više', viknula je i zaplakala. Te večeri se jedva vratila kući, a cijeli vikend je padala u nesvijest od šoka i iscrpljenosti. Kada je u ponedjeljak ponovno došla na snimanje, onesvijestila se u garderobi. S Hitchcockom je potpisala dvogodišnji ugovor pa je morala snimati i idući film, 'Marnie', o ženi koja je doživjela seksualne traume jer su je silovali. Glumica je bila uvjerena da je taj film ostvarenje redateljeve fantazije o njoj. 

Stalno joj je govorio o tome kako je želi, a jednom joj je izjavio i ljubav. Ona je ponovno pobjegla. Jako ga je naljutila i nakon nekoliko dana pozvao ju je u ured i napao je.

'Ne želim pričati o tome, ali bilo je jako perverzno i traumatično', istaknula je glumica. Što se više protivila, on je postajao agresivniji. Tada joj je rekao: 'Uništit ću ti karijeru i nećeš moći uzdržavati ni kćer ni roditelje'.

To se i dogodilo. Blokirao je njezinu nominaciju za Oscara, prekinuo svaku mogućnost za njenu suradnju s nekim drugim redateljima i pobrinuo se da više nigdje ne glumi. Ipak, ona se borila.

'Možda mi je uništio karijeru, ali nije mi uspio uništiti život', zaključila je Tippi, čija je kćer uspješna i poznata glumica, kao i njezina unuka Dakota Johnson (34), koja je zvijezda filma '50 nijansi sive'. 

Više o Tippinoj kćeri Melanie pogledajte u galeriji: 

Profimedia Melanie Griffith je izgledala drukčije prije plastičnih operacija