Velikim holivudskim zvijezdama mnogi bi pozavidjeli na raskošnom životu, glamuru, luksuzu i svemu onome što takav lifestyle nosi. Preskupe garderoba i šminka, crveni tepisi i puni bankovni računi prve su asocijacije na najveća imena, ali, mnogo se puta ispostavilo da nije sve onako kako izgleda.

Glumačke su uloge mnogima donijele slavu, ali su i naplatile svoju cijenu. Slavne dame radile su razne bizarne stvari kako bi stigle do zacrtanog cilja, a mi vam u nastavku donosimo neke od njih.

Legendarna glumica Joan Crawford, ujedno i majka jedne od najuspješnijih manekenki svih vremena Cindy Crawford, radila je bolesne stvari kako bi zablistala. Proslavila se ulogom u filmu 'Mildred Pierce' iz 1945. godine, a za njega je dobila i Oscara. Međutim, ulogom u 'What Ever Happened to Baby Jane?' iz 1962. godine postala je još poznatija, a njezin izgled postao je simbol ljepote. Ipak, osmijeh po kojem su je mnogi pamtili, nije došao prirodno. Naime, glumica je izvadila stražnje zube kako bi imala ljepši oblik čeljusti.

Joan Crawford izvadila je stražnje zube
Profimedia 

'Imala sam samo 23 godine. To se zvalo kopča, kad uklonite stražnje zube, čeljust vam se zavija na elegantniji način. Agent mi je rekao da, ako želim raditi nakon 25. godine, moram investirati u sebe pa sam to napravila. To nije bila rijetkost', ispričala je jednom prilikom.

Također, česti su zahtjevi redatelja i producenata da glumci smršave ili dobiju određeni broj kilograma kako bi što bolje prikazali ulogu. Tako je Anne Hathaway trebala dobiti 11 kilograma za snimanje filma 'Les Misérables'. Da bi za kratko vrijeme uspjela dostići cilj, morala se koristiti nezdravim metodama.

A suprotnost tome, Natalie Portman trebala je brutalno smršavjeti za ulogu u filmu 'Black Swan' te je neko vrijeme jela samo mrkve i bademe. Isto je morala učiniti i Zoe Kravitz koja je 2015. godine glumila djevojku koja ima bulimiju i anoreksiju. Opet, s druge strane Charlize Theron morala se udebljati 50 kilograma zbog uloge u filmu 'Tully'. Međutim, malo joj je vremena trebalo da vrati staru kilažu.

Ipak, najteži je zadatak imala zvijezda filma 'The Wizard of Oz', Judy Garland, koja je morala dva puta pobaciti upravo zbog karijere. Prvi je put imala samo 19 godina, drugi put 21, a tu je odluku donio filmski studio za koji je radila, u razgovorima s njezinom majkom i suprugom. Smatrali su da bi joj trudnoća uništila karijeru, budući da je bila na vrhuncu popularnosti.

Još jedna glumačka legenda, Bette Davis, u svojoj je biografiji priznala da je napravila pobačaj nekoliko puta samo kako bi mogla i dalje raditi. Jednom je to učinila zbog filma 'Of Human Bondage' koji joj je ujedno donio i prvu nominaciju za Oscara.

A jako je hrabra bila i Tippi Hendren na koju su u Hitchcockovom ostvarenju 'The Birds' pustili prave ptice kako bi je napale. Naime, u pitanju je čuvena scena na tavanu, za koji je glumica na kraju dobila Zlatnog globusa.