TKO JE VODITELJICA KOJU BIVŠI MORA ISPLATITI ZBOG PRIJETNJI? Vodila je našu najpopularniju emisiju pa naprasno nestala

Marta je bila jedna od IT cura s početka milenija.

screenshot Nova Tv

Sjećamo je se kao jedne od voditeljica čuvene showbiz emisije 'Red carpet' koju je 2006. godine vodila s Danielom Delalom. Iste te godine, Marta Žegura bila je proglašena kao Miss Ekrana i moglo bi se reći da je bila jedna od IT cura s početka milenija.

Danas se Marta povukla s javne scene, a poznato je i da već dulje vrijeme radi kao kostimografkinja u Zagrebačkom kazalištu mladih. Nakon toga je u medije dospjela i zbog svoje veze s 24 godine starijim glumcem, Franom Perišinom, koji je svojedobno bio zvijezda serije 'Larin izbor'.

Nova TV/screenshot 

2012. godine par se zaručio, a nedugo nakon toga Marta i Frane su obznanili i da očekuju prinovu. U siječnju 2013. godine dobili su sina, a samo godinu dana nakon njegovog rođenja Frane je otkrio da više nije u vezi s Martom.

Stvari su godinama nakon očito krenule nizbrdo jer je Frane 2016. godine na svojem Facebook profilu optužio Martu da mu 11 mjeseci nije dopustila vidjeti sinčića. U statusu je također iznio i neke intimne detalje iz njezina života, nakon čega je ona protiv njega podnijela sudsku prijavu.

Story 

Baš je ovih dana Perišin proglašen krivim za kazneno djelo prijetnje, a Općinski sud u Zagrebu je presudio kako je dužan nadoknaditi i sudske troškove Marti Žeguri i još troje ljudi. Protiv Perišina je podignuta optužnica u svibnju 2016. godine za kazneno djelo prijetnje, nametljivo ponašanje i nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

Presudom od prosinca 2017. godine, Frane je proglašen krivim za kazneno djelo prijetnje i osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. Izrečena mu je uvjetna osuda kojom je određeno da neće ići u zatvor ako u roku od tri godine nakon što je presuda pravomoćna ne počni novo kazneno djelo. Određeno je i da je okrivljeni dužan nadoknaditi troškove oštećenih. U studenom 2018. su Marta Žegura i još troje ljudi zatražili naknadnu troškova u iznosu od 14.687,50 kuna.

Story 

'Na ime zastupanja oštećenih polovinu iznosa u visini od 2.968,75 kuna/394,02 eura ima platiti okrivljeni Frane Perišin i to u roku od 15 (petnaest) dana po pravomoćnosti ovog rješenja na račun punomoćnika naveden u izreci ovog rješenja, a drugu polovinu ovog iznosa odnosno daljnjih 2.968,75 kuna/394,02 eura ima se isplatiti na račun punomoćnika odvjetnika Ivana Jelavića iz proračunskih sredstava po pravomoćnosti ovog rješenja također na račun punomoćnika oštećenika naveden u izreci ovog rješenja', stoji u presudi.