Glumac Frane Perišin proglašen je krivim za kazneno djelo prijetnje, a Općinski sud u Zagrebu je presudio kako je dužan nadoknaditi i sudske troškove Marti Žeguri i još troje ljudi. Protiv Perišina je podignuta optužnica u svibnju 2016. godine za kazneno djelo prijetnje, nametljivo ponašanje i nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

Presudom od prosinca 2017. godine, Frane je proglašen krivim za kazneno djelo prijetnje i osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. Izrečena mu je uvjetna osuda kojom je određeno da neće ići u zatvor ako u roku od tri godine nakon što je presuda pravomoćna ne počni novo kazneno djelo. Određeno je i da je okrivljeni dužan nadoknaditi troškove oštećenih. U studenom 2018. su Marta Žegura i još troje ljudi zatražili naknadnu troškova u iznosu od 14.687,50 kuna.

Frane Perišin osuđen za prijetnju
Story 

'Na ime zastupanja oštećenih polovinu iznosa u visini od 2.968,75 kuna/394,02 eura ima platiti okrivljeni Frane Perišin i to u roku od 15 (petnaest) dana po pravomoćnosti ovog rješenja na račun punomoćnika naveden u izreci ovog rješenja, a drugu polovinu ovog iznosa odnosno daljnjih 2.968,75 kuna/394,02 eura ima se isplatiti na račun punomoćnika odvjetnika Ivana Jelavića iz proračunskih sredstava po pravomoćnosti ovog rješenja također na račun punomoćnika oštećenika naveden u izreci ovog rješenja', stoji u presudi.

Podsjetimo, Marta Žegura i Frane Perišin su se 2012. godine zaručili, a nedugo nakon toga su obznanili i da očekuju prinovu. U siječnju 2013. godine dobili su sina, a samo godinu dana nakon njegovog rođenja Frane je otkrio da više nije u vezi s Martom. Stvari su godinama nakon očito krenule nizbrdo jer je Frane 2016. godine na svojem Faceook profilu optužio Martu da mu 11 mjeseci nije dopustila vidjeti sinčića. U statusu je također iznio i neke intimne detalje iz njezina života, nakon čega je ona protiv njega podnijela sudsku prijavu.

Frane Perišin osuđen za prijetnju
Story 

Inače, Marta je bila jedna od voditeljica čuvene showbiz emisije 'Red carpet' koju je 2006. godine vodila s Danielom Delalom. Iste te godine, proglašena je kao Miss Ekrana i moglo bi se reći da je bila jedna od IT cura s početka milenija. Danas se Marta povukla s javne scene, a poznato je i da već dulje vrijeme radi kao kostimografkinja u Zagrebačkom kazalištu mladih. Nakon toga je u medije dospjela upravo zbog svoje veze s 24 godine starijim Franom, koji je svojedobno bio zvijezda serije 'Larin izbor'.