'Nikako se nismo slagale': Bojana Gregorić Vejzović ispričala s kim joj je bilo užasno raditi

'Ti projekti su valjda potrebni kako bi čovjek naučio što će tolerirati, što neće tolerirati', zaključila je.

Instagram

Bojana Gregorić Vejzović slovi za jednu od najcjenjenijih domaćih glumaca, a mnogi je obožavaju zbog njezine iskrenosti i otvorenosti. Tijekom gostovanja u podcastu ‘Ajmo iskreno s Dorijanom Klarićem’, Bojana je progovorila o neugodnom iskustvu s jednom redateljicom s kojom je radila na projektu i tako iznenadila sve.

'Radili smo predstavu ‘Richard III’, ja sam tada igrala Lady Anne. Nije to lijepo možda reći, ali uistinu se s tom redateljicom nikako nisam slagala. To su te neke suradnje koje, kada odradiš, onda isto tako odrasteš na toj sceni i sreća u nesreći je da u umjetničkim krugovima ne postoji tzv. politička korektnost, umjetnici kada rade i stvaraju umjetnost da bi je zaista stvorili moraju biti potpuno iskreni', rekla je pa dodala:

'To je bilo toliko teško, ta redateljica mi je brojala korake, da moram napraviti točno 12 koraka a, mislim, u jednoj glumačkoj temperaturi ponekad napraviš devet jer si energičan pa preletiš tu pozornicu... Jako je bilo teško, evo, priznala sam, taj projekt sam stvarno jedva čekala da izađe premijera i onda nekako glumac preuzme predstavu i igra ju kako može i nije mogla mi više iz gledališta brojati korake, ali i ti projekti su valjda potrebni kako bi čovjek naučio što će tolerirati, što neće tolerirati. Ja sam tad bila jako mlada glumica, imala sam 24 godine, ili 25.'

Naime, riječ je o slavnoj umjetnici Jagodi Buić Wuttke, koja u istoj predstavi potpisuje scenografiju te kostimografiju, piše Zagreb.info.

Inače, Bojanina majka je poznata glumčka diva Božidarka Frajt, koja danas živi podalje od očiju javnosti. Mnogima najpoznatija po ulogama u filmovima 'Otac na službenom putu', 'Visoki napon', 'Teodora' i 'Čovjek koji je volio sprovode'. Osvojila je i Zlatnu arenu za ulogu u filmu ‘Živa istina’, a Bojana je u javnosti nekoliko puta progovorila o njihovoj obiteljskoj dinamici.

‘Moja majka prvenstveno je bila majka, domaćica i brižna osoba, koja svoj posao nije donosila kući. Iako su u to vrijeme mediji bili blaži prema privatnom životu, mama je zazirala od toga da postanemo dio novinskih fotografija. Uvijek je govorila: 'Moj posao je jedno, a naš život nešto drugo'. Kao što je netko odlazio raditi na poštu, moja je mama odlazila snimati film. Mislim da je to zdrav način odrastanja i percepcije glumačkog zvanja', rekla je ranije za Večernji list.

Podsjećamo, Bojanin sin Raul nedavno je proslavio završetak srednje škole, a glumica se ubrzo pohvalila i njegovim drugim velikim uspjehom.

'Stigli su rezultati mature! Ljudi imamo studenta!', napisala je oduševljena Bojana na društvenim mrežama.

Više fotografija Raula Vejzovića pogledajte u galeriji: