Održana je konferencija za novinare u foyeru HNK Ivan pl Zajc na kojoj je predstavljen program Riječkih ljetnih noći. Program su predstavili intedant Marin Blažević, ravnateljica Hrvatske drame Ana Vilenica, šef Riječkog simfonijskog orkestra Valentin Egel i zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan.

Podsjetimo, Ana je početkom godine proglašena novom ravnateljicom Drame u HNK Ivana pl. Zajca, kako su objavili iz riječkog kazališta.

Ana Vilenica
Goran Kovačić 

'Budući da zbog velikog broja redateljskih angažmana u kazalištima diljem Hrvatske, dosadašnja ravnateljica Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca Renata Carola Gatica više nije u mogućnosti obavljati posao ravnateljice, njezinu je ulogu preuzela Ana Vilenica, koja ju je od srpnja 2023. već zamjenjivala kao vršiteljica dužnosti ravnateljice.

Intendant Marin Blažević zahvalan je Renati Caroli Gatica na višegodišnjoj poslovnoj i kreativnoj suradnji u njegovu ravnateljskom timu. Posebno joj zahvaljuje i na režiji brojnih predstava koje su sve redom postale hitovi i bile nagrađivane brojnim nagradama publike, većina njih kao najbolje predstave pojedine sezone u 'Zajcu', stajalo je u objavi.

Ana Vilenica
Tesa Lipovski 

Inače, Ana je najpoznatija po glavnoj ulozi u seriji 'Dolina sunca' gdje su je ukrala srca gledatelja kao simpatična Eva Kralj. Lijepa glumica od tada kao da je 'nestala' iz javnosti i s malih ekrana te se posvetila majčinstvu i kazališnoj karijeri.

Više njezinih fotografija pogledajte u galeriji:

Marcela Pezo za Studio Marcela / PR, Story Ana Vilenica proslavila se ulogom u domaćoj sapunici 'Dolina sunca'