Zaveo je ženu pokojnog brata pa napravio dijete striptizeti: Život mu je obilježila stravična tragedija

Priznao je da ga je gubitak voljenih osoba potpuno uništio.

SPOT / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Sin američkog predsjednika Joea Bidena, Hunter Biden, nakon niza skandala pronašao je mir u slikarstvu. Također je ulagač u hedge fondove, fondove rizičnog kapitala i private equity fondove, a prethodno je radio kao lobist, bankar, državni službenik i odvjetnik.

Život mu je obilježio rani gubitak majke, a svojim ljubavnim avanturama nekoliko puta je šokirao javnost.

Profimedia 

Biden ga je dobio u prvom braku s Neiliom Hunter, koja je s njihovom mlađom kćeri poginula u prometnoj nesreći 18. prosinca 1972. godine. Zajedno sa svojim starijim bratom, koji se zvao Beau, bio je teško ozlijeđen. Godinama kasnije, priznao je kako je ova nesreća i gubitak najvažnije ženske osobe na njega ostavila veliku traumu, a s nekim se posljedicama ne uspijeva nositi ni danas, piše Stil.

Hunter i Beau kasnije su ohrabrili svog oca da se ponovno vjenča, a Jill Jacobs im je 1977. postala pomajka. Pohađao je katoličku srednju školu Akademije Archmere u Claymontu, a zatim je diplomirao na Sveučilištu Georgetown 1992. Nakon što je godinu dana pohađao Pravni centar Sveučilišta Georgetown, prebacio se na Pravni fakultet Yale i diplomirao 1996. godine.

Otpušten je iz pričuve američke mornarice nedugo nakon dolaska, i to zbog neuspjelog testa na droge. Bio je u Upravi Bursima Holdingsa, jednog od najvećih privatnih proizvođača prirodnog plina u Ukrajini, od 2014. do isteka njegovog mandata u travnju 2019. U prvim mjesecima 2019. on i njegov otac bili su predmet optužbi za korupciju, koje su pokrenuli tadašnji američki predsjednik Donald Trump i njegovi saveznici.

Profimedia 

Hunter je suosnivač Rosemont Seneca Partnera, a od 2020. počinje predstavljati umjetnička djela kao slikar. Nakon završetka studija služio je kao isusovački volonter u crkvi u Portlandu, Oregon, gdje je upoznao odvjetnicu Kathleen Buhle, svoju prvu suprugu, s kojom se vjenčao 1993. godine.

U braku su dobili sina Finnegana i kćeri Maisie i Naomi, kojoj je dao ime po svojoj pokojnoj sestri. No, njihova ljubav propala je nakon više od dva desetljeća zajedničkog života, a službeno su se razveli 2017. godine. I prije nego što se službeno rastao od Kathleen, Hunter je započeo romansu s Hallie Biden, udovicom njegova brata Beaua koji je 2015. preminuo od tumora na mozgu.

Kako prenose američki mediji, to su odobrili njegov otac Joe i maćeha Jill. U vezi su bili tri godine, a iako se šuškalo o svatovima, svoju romansu prekinuli su 2019. godine. Hunter se i prije borio s ovisnošću o alkoholu i drogama, a 2015. bio je u središtu skandala kada se njegova e-mail adresa pojavila na listi klijenata stranice za izvanbračne veze Ashley Madison. 

TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Peto dijete dobio je izvan braka sa striptizezom Lunden Alexis Roberts (34). Kako prenose strani mediji, ona je u svibnju 2019. podnijela tužbu za utvrđivanje očinstva. Godinu dana kasnije potvrđeno da je Hunter otac, no nije poznato koliki joj je novčani iznos morao isplatiti. Godine 2019. oženio se južnoafričkom redateljicom Melissom Cohen, a sina Beaua dobili su godinu dana kasnije. 

Čitavog života borio se s ovisnošću o opijatima i alkoholu, a sve je potanko opisao u svojim memoarima 'Lijepe stvari'. Vjeruje da se njegova ovisnost može povezati s traumom prometne nesreće 1972. u kojoj su poginule njegova majka i sestra.

Tijekom posljednja dva desetljeća nekoliko je puta bio na odvikavanju, s dugim razdobljima trijeznosti. Nakon smrti brata Beaua njegova je ovisnost eskalirala, a tvrdi da je 'pušio crack svakih 15 minuta'. Nakon intervencije 2019. godine uspio se oduprijeti kandžama droge.

Biden ga je imao u prvom braku s Neiliom Hunter, koja je s njihovom mlađom kćeri poginula u prometnoj nesreći 18. prosinca 1972. godine. Zajedno sa svojim starijim bratom, koji se zvao Bo, bio je teško ozlijeđen.