Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAKON BRATOVE SMRTI ZAVEO NJEGOVU UDOVICU: Život sina jednog od najmoćnijih ljudi svijeta obilježila je velika tragedija

Autori Valentina Boltiš Autori Jelena Mileusnić

Životna priča Huntera Bidena, sina američkog predsjednika Joea Bidena, prepuna je tragedija i skandala

 Hunter Biden, Joe Biden i Jill Biden.jpg Izvor: Profimedia

Joe Biden (79) preuzeo je 20. siječnja 2021. funkciju američkog predsjednika, a mnoge je zaintrigirao njegov privatan život prožet tragedijama.

Iako je od 1977. u skladnom braku s Jill Biden (70) te imaju kćer Ashley (40), ona nije bila njegova prva ljubav već se u nju se zaljubio nakon bolne tragedije.

Naime, Joe je 1966. diplomirao na pravnom fakultetu i zaprosio svoju dugogodišnju djevojku Neiliu Hunter. Izgovorili su iste godine sudbonosno 'da' te dobili sinove Beaua i Huntera te kćer Naomi. Neilia je bila najveća podrška Bidenu dok je tek gradio svoju političku karijeru, a imali su skladan brak i miran obiteljski život. No njihovu sreću je 1972. u vrijeme blagdana prekinula prometna nesreća. Tjedan dana prije Božića Neilia je bila u kupnji s kćeri i sinovima, a dok su se vozili u automobilu na njih je naletio kamion.Joeova supruga i kći su poginuli na mjestu nesreće, dok su njegovi sinovi prevezeni u bolnicu s teškim ozljedama.

No to nije jedini gubitak, koji je Biden uz potporu druge supruge prebrodio. Njegov sin Beau je preminuo 2015. u 47. godini od tumora na mozgu, a grob njega te pokojne supruge Neilie i kćeri Naomi je posjetio na izborni dan, prije nego što je postao američki predsjednik i ganuo javnost.

 Joe Biden na grobu sina Beaua Bidena Izvor: Profimedia

 Zanimljivo je da dok su trajali predsjednički izbori, a i kada je pobijedio da su mnogi isticali da će Bidenu biti uteg njegov sin, odvjetnik Hunter koji je 4. veljače proslavio 52. rođendan.

Iza sebe ima nekoliko skandala koji su ga doveli u fokus javnosti. Hunter se 16. svibnja oženio južnoafričkom aktivisticom i redateljicom dokumentaraca Melissom Cohen (33).

Par nije dugo čekao da izgovori sudbonosno 'da' i trebalo im je samo dva tjedna od prvog susreta da to učine, a kako bi svoju ljubav potvrdili napravili su i slične tetovaže.

'Zaljubio sam se u nju na prvi pogled. I volim ju sve više svakim danom', rekao je odvjetnik jednom prilikom. Par je 2020. dobio sina kojemu su dali ime Beau Jr. prema Hunterovom pokojnom bratu Beauu. Iako je pronašao ljubav svog života, kako ističe sin američkog predsjednika, prije Melisse je prošao razvod i bio u raznim problemima.

 Hunter Biden i Melissa Cohen vjenčali su se nakon dva tjedna veze Izvor: Profimedia

 Od 1993. do 2017. je bio u braku s odvjetnicom Kathleen Buhle s kojom je dobio kćeri Maisy i Naomi, koju je nazvao po pokojnoj sestri, te sina Finnegana. Hunter se spominjao u negativnom smislu 2017. kada su američki mediji izvijestili da ima romantičnu vezu sa suprugom svog pokojnog brata Beaua, Hallie Biden.

Hunter je s Hallie vezu započeo nakon razvoda, samo dvije godine nakon smrti njegovog brata Beaua s kojim je Hallie bila u braku. Zajedno su dobili dvoje djece, Natalie i Huntera.

Hallie i ja smo nevjerojatno sretni što smo našli ljubav i potporu jedno u drugom u tako teškim vremenima, a to je ljudima koji nas vole vrlo očito. Sretni smo što imamo obitelj i prijatelje koji nam pružaju podršku na svakom koraku’, rekao je Hunter ranije za Page Six.

Njegov otac mu je tad pružio javnu podršku.

‘Sretni smo da su se Hunter i Hallie našli dok su pokušavali sastaviti svoje živote nakon velike tuge. Imaju moju i Jillinu potpunu podršku, sretni smo zbog njih’, stoji u izjavi američkog predsjednika Joea Bidena.

Njihova veza, svoj podršci usprkos, nije opstala, te su prekinuli 2019., a Hunter se iste godine oženio s Melissom.

Osim toga, Hunter se cijeli život borio s ovisnošću o drogama i alkoholu, a o tome je iskreno progovorio u svojoj biografiji ‘Beautiful Things’. On smatra da su njegove ovisnosti rezultat trauma koju je proživio 1972. kad je sudjelovao u nesreći u kojoj su poginule njegova majka i sestra, a on i brat su bili teško ozlijeđeni. Tad su mu bile samo dvije godine.

 Hunetr Biden bio je u vezi Hallie Biden, udovicom svog brata Beaua Bidena Izvor: Profimedia

 Sve je pogoršala smrt njegovog brata Beaua, a 2019. je došlo do intervencije koju mu je pripremila njegova obitelj. Opisao je kako ga je otac zagrlio i rekao mu: ‘Ne znam što da radim’.

Piti je počeo u vrlo ranoj dobi, već u srednjoj školi, a priznao je i da je prvi put crack i kokain kupio kad mu je bilo samo 18 godina.

U centru skandala Hunter se našao i kad je njegov laptop dospio u ruke FBI-ja, ali i bivšeg njujorškog gradonačelnika i Trumpova odvjetnika Rudyja Giulianija. Navodno je na hard disku pronađeno mnoštvo eksplicitnih i bizarnih fotografija koje uključuju konzumiranje droge i seks s prostitutkom.

Također su na računalu nađene poruke i mailovi za koje su neki konzervativni mediji i političari, uključujući Trumpa, tvrdili da dokazuju korupciju i sukob interesa u unosnim poslovima koje je Hunter Biden sklapao s tvrtkama i partnerima u Ukrajini i Kini, zbog čega je protiv njega bila i pokrenuta istraga.

Kad ga je novinarka u intervjuu upitala za to, Biden je rekao da se ne sjeća što je bilo s laptopom te se pravdao svojom ovisnošću.

Ima li netko moj laptop ili ne, je li hakiran ili nije, postoji li uopće laptop ili ne, zaista ne znam’, rekao je tad.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image