Muškarac po kojem je Louis dobio ime: Neraskidiva poveznica s čovjekom koji je 'tajno oružje' kraljevske obitelji

Najmlađi od troje djece princa Williama i Kate Middleton, šestogodišnji princ Louis, nazvan je po svojem utjecajnom pretku.

i-Images / Eyevine / Profimedia Princ Louis

Maleni princ Louis mnogima je omiljen član britanske kraljevske obitelji i poznat je po svojem nestašnom ponašanju u rijetkom pojavljivanjima u javnosti sa svojim roditeljima.

Šestogodišnjak je najmlađi od troje djece princa i princeze od Walesa, Williama i Kate Middleton, pa ga zbog godina ne vode često sa sobom na službene angažmane, no gdje god se pojavi ukrade show.

London News Pictures / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Poznato je i da je dobio ime po rođaku princa Williama, kojeg su svojevremeno nazivali 'tajnim oružjem' kraljevske obitelji, a radi se o lordu Louisu Mountbattenu, unuku kraljice Viktorije koji je rođen kao princ od Battenberga, piše Mirror.

Kraljica Viktorija imala je devetoro djece i planirala je s pomoću njih proširiti svoj utjecaj diljem Europe kroz niz strateških brakova s pripadnicima drugih kraljevskih obitelji. Zbog toga je se često nazivali i 'bakom Europe', jer je imala unuke diljem kontinenta.

Lord Mountbatten je sin princeze Viktorije od Hessea i princa Louisa od Battenberga, rođen je u Windsoru u kući Frogmore i kršten je pod imenom Louis Francis Albert Victor Nicholas. Imao je dvije sestre - Louise, koja je postala kraljica Švedske, i Alice, koja je majka pokojnog princa Phillipa.

Phillip je bio jako blizak s Louisom, koji ga je navodno i upoznao s njegovom suprugom kraljicom Elizabetom II., tada princezom od Mountbattena.

Profimedia 

Louis Mountbatten također je bio jedan od najvažnijih mentora današnjeg kralja Charlesa III., kojeg je zvao i svojim počasnim unukom. Drugi članovi kraljevske obitelji, poput princa Williama i njegovog najstarijeg sina princa Georgea koristili su ime Louis kao srednje ime, u čast takozvanom svojem pretku koji je proveo život u kraljevskoj mornarici, pokazujući tako i njegov neprestani utjecaj na kuću Windsor čak i desetljećima nakon njegove smrti.

Lorda Mountbattena su 1979. godine ubili pripadnici IRA-e dok je odsjedao u dvorcu Classiebawn u Sjevernoj Irskoj.