Princeza Diana oduvijek je bila svoja i nije dopustila da kraljevska obitelj i brak s princom Charlesom promijene njezine stavove i karakter. Budući da nije imala dlake na jeziku, često je prolazila kroz brojne neugodne situacije, no, vjerovali ili ne, princ Philip bio joj je velika podrška i 'čuvao leđa' u teškim trenucima.

Naime, pokazalo se netočnim mišljenje da je princ Philip samo hladni suprug neprikosnovene kraljice Elizabete II., koji je cijeli život živio u njezinoj sjeni. Čini se da je utjecaj ovog uvijek odmjerenog gospodina bio daleko veći.

Diana i Philip stalno su razmjenjivali pisma, ostajući vrlo bliski nakon razvoda princeze od njegovog sina kralja Charlesa III. Nedavno je otkriveno da ga je upravo Diana u jednom od njihovih dopisivanja nazvala 'najdražim tatom'. A dugo se šuškalo da princ Philip nije htio ni čuti za brak svoje nasljednice s Camillom Parker, piše Stil.

Princ Edward, Sophie i princ Philip
Profimedia 

Dianin razvod dodatno ih je zbližio, jer princ nije mogao podnijeti njezinu patnju i to što je prevarena žena. Osim toga, njih dvoje su našli zajednički jezik, jer je Philip, kada se oženio kraljicom, bio svrgnuti grčki princ propale dinastije.

Diana je, s druge strane, bila aristokratkinja, ali nikako dovoljno visoko rangirana da bi se smatrala idealnom suprugom Charlesa, kao budućeg prijestolonasljednika. Tako su se njih dvoje od samog početka slagali i odlično razumjeli, iskusivši na vlastitoj koži kako je to biti 'manje vrijedan' od ostatka kraljevske obitelji.

Prva pisma Diane i Philipa ugledala su svjetlo dana 1992. godine i izazvala pravu buru na dvoru. Nitko se nije usudio ni naslutiti kakav je savjet princeza dobila od kraljičinog supruga.

Princeza Diana bila je puno popularnija od princa Charlesa
Profimedia 

Ispostavilo se da je princ Philip savjetovao Dianu o njezinim bračnim problemima, nudio joj utjehu i pozivao je na privatne sastanke kako bi mogli razgovarati o stvarima. Osim toga, pokušao joj je objasniti kako je to biti u braku ne samo s osobom, već s nekim tko je simbol monarhije, aludirajući na svoju družicu. Posebno je naglasio da je toliko voli da će joj pokušati pomoći koliko može.

Kako smo već pisali, Philip je bio zgrožen priznanjem sina iz 1995. godine da je tijekom 14 godina braka neprestano varao Dianu, a u četiri oka mu je rekao da je Camilla samo žena za zabavu, a princeza žena za sve vrijeme i da je napravila kardinalnu pogrešku.

Odnos princeze Diane i princa Philipa
Profimedia 

Nakon tragične smrti princeze Diane osobno je sudjelovao u svakom segmentu organizacije njezina sprovoda. Osim toga, uvjerio je i svoje unuke da prisustvuju događajima kojima su se ljudi opraštali od svoje voljene majke.

Više fotografija princeze Diane pogledajte u galeriji:

http://www.scottbaker-inquests.gov.uk/copyright.ht/Shutterstock Editorial/Profimedia, Profimedia Nakon razvoda od Charlesa povezivalo je se s nekoliko muškaraca, a u trenutku smrti bila je s Dodijem Al-Fayedom