Mnogi se pitaju kako je Maverick iz kultnog 'Top Guna' ostao isti, za razliku od svojih kolega. Naime, Toma Cruisea odaje tek poneka bora, ali osmijeh i držanje su nepromijenjeni od prvog dijela iz 1986. godine.

Ovo je dijeta koja Toma Cruisea održava vitalnim i sposobnim za izvođenje vlastitih vratolomija.

1. Izbjegava ugljikohidrate

Tom izbjegava ugljikohidrate s visokim glikemijskim indeksom koji se nalaze u hrani poput peciva, tjestenine i žitarica. No, glumac nije uvijek na dijeti bez ugljikohidrata. Zapravo, jednom je podijelio svoj recept za špagete, nazivajući se kraljem Carbonare.

Koje je plastične operacije Tom Cruise napravio
Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

2. Konzumira kuhanu i pečenu hranu

Ova filmska zvijezda kloni se svega prženog. Cruise se kune u hranu kuhanu na niskim temperaturama, uglavnom na roštilju. To je zato što hrana kuhana na visokim temperaturama uzrokuje kroničnu upalu tkiva i ubrzava starenje. Neka od mnogih istraživanja pokazuju da je jedna od najboljih prehrambenih navika za osobe starije od 50 godina jesti protuupalne namirnice poput lososa, tamne čokolade, sirove zobi, borovnica, đumbira, cikle, brokule, maslinovog ulja, rajčice i špinata.

3. Uvijek sa sobom ima zdrave grickalice

Unatoč zgusnutom rasporedu na setu, Tom održava visoku razinu energije čak i navečer kada većina njih počne drijemati. Tajna je, kaže, u zdravim grickalicama poput orašastih plodova i organskih borovnica. Uostalom, ne čudi što se Cruise može spretno penjati po liticama, skakati s njih, upravljati avionima, helikopterima, voziti trkaće automobile i raditi sve što mu omogućuje da živi punim plućima.

Tom Cruise je opsjednut scijentologijom
Profimedia 

4. Izbjegava šećer

Šećer u obliku slatkiša strogo je zabranjen za Cruisea, pogotovo kada se priprema za snimanje akrobatskih scena na setu. Istraživanja pokazuju da šećer može ubrzati starenje uzrokujući upale i oštećujući kolagen i elastin. Konzumiranje previše šećera također može ubrzati starenje kože i stvaranje bora.

Više glumčevih fotografija pogledajte u galeriji:

Profimedia Tom Cruise mnogo se promijenio kroz godine