Memoari princa Harryja pod nazivom 'Spare' ('Rezervni') privukli su golemu pozornost svjetske javnosti, a u njima je progovorio o mnogim situacijama i međuljudskim odnosima unutar kraljevske obitelji o kojima se do sad nije znalo.

Neposredno prije objave memoara objavljena je i Netflixova serija 'Harry i Meghan' u kojoj je slavni par također ispričao neke detalje. Tad je Meghan podijelila kako je izgledao njen prvi susret s princem Williamom i Kate Middleton.

Kate Middleton od početka ne podnosi Meghan Markle
Profimedia 

Već prilikom njihova prvog susreta bilo je jasno da postoje goleme razlike između njih dvije, a suzdržanu i dostojanstvenu Kate zatekla je Meghanina otvorenost.

'Kate sam prvi put upoznala kad su ona i William došli na večeru. Sjećam se da sam bila bosa i u poderanim trapericama. Ja se volim grliti. Uvijek sam se voljela grliti. Nisam shvaćala da je to šokantno za mnoge Britance', komentirala je Meghan u dokumentarnoj seriji 'Harry i Meghan'.

O Meghaninim se zagrljajima puno pričalo, a ukočenu reakciju princa Williama i Kate Middleton vjerojatno će najbolje objasniti još jedna situacija o kojoj je Harry pisao u svojoj knjizi. Naime, čini se da njih dvoje jednostavno nisu navikli da ih grle čak i oni najbliži. Harry je, naime, otkrio da on nikad nije zagrlio svoju baku, kraljicu Elizabetu, iako je to poželio.

Opisao je situaciju kad ju je vidio kako se zabavlja na svom zlatnom jubileju koji se održao 2002. godine.

Odnos princa Harryja i kraljice Elizabete
Profimedia 

‘Kad sam je vidio kako cupka nogom i njiše se uz glazbu, poželio sam je zagrliti. No, naravno, nisam to učinio. To nije dolazilo u obzir. Nikad to nisam učinio i ne mogu zamisliti ni jednu situaciju u kojoj takvo ponašanje ne bi bilo sankcionirano’, napisao je princ.

Njegova majka, pokojna princeza Diana, nije bila tako suzdržana pa je britansku kraljicu zaista jednom pokušala zagrliti.

Tu je ona legendarna priča o tome kako je mama pokušala zagrliti baku. Bio je to više skok nego zagrljaj, ako je vjerovati svjedocima. Baka je skrenula da izbjegne kontakt i situacije završila vrlo neugodno, okretanjem očiju i promrmljanim isprikama’, opisao je Harry.

Pitao se, kaže, je li njegov otac kralj Charles ikad zagrlio svoju majku.

Članovi kraljevske obitelji se ne grle
Profimedia 

‘Pitao sam se je li je tata ikad pokušao zagrliti, vjerojatno nije’, naveo je i prisjetio se kako je kraljica dočekala sina nakon mjesecima dugog putovanja- ‘čvrstim rukovanjem’.

Harry tvrdi da ni njegov djed, princ Philip, nije bio ništa drugačiji po tom pitanju.

‘Djed je bio toliko odsutan i toliko zauzet putovanjima i poslom da je prvih nekoliko godina njegova života tatu jedva vidio’, piše on.

Iako Harry, nakon brojnih ispada, nije baš najomiljeniji član kraljevske obitelji među njihovim fanovima, ova mu je ispovijest ipak donijela dozu suosjećanja i podrške.

To je tako tužno, gdje je tu obiteljska ljubav’, ‘Jako me rastužuje nedostatak fizičke privrženosti s kojim je odrastao’, ‘Ovo je najtužnije što sam ikad čula. Da bar ovo nisam saznala. Bakini zagrljaji su jedna od najboljih stvari u životu’, bili su neki od komentara.