Kad je Kate Middleton nestala iz javnosti nakon što se podvrgnula operaciji abdomena dugo se nije znalo što je s njom, a zbog tvrdoglave šutnje iz Buckinghamske palače brzo su počele kolati brojne teorije zavjere.

Na kraju je to prekinula sama Kate koja se oglasila putem video poruke i šokirala cijeli svijet otkrićem da ima rak, upravo kao i njen svekar, kralj Charles, te da se podvrgnula preventivnim tretmanima kemoterapije.

kate middleton
YouTube 

Nakon što je poslije operacije saznala ove porazne vijesti, jasno je da je Kate trebalo malo vremena u privatnosti. Jedna od najvažnijih stvari za princezu je bila i da vijest o svojoj bolesti otkrije svojoj djeci, prinčevima Georgeu i Louisu te princezi Charlotte.

Kako piše britanski The Mirror, Kate im je dijagnozu obzirno saopćila te ih umirila s ovih 7 riječi: ‘Sa mnom će biti sve u redu’.

Princ William i Kate Middleton s obitelji
Profimedia 

‘Kao što možete i zamisliti, za ovo mi je trebalo vremena. Trebalo mi je vremena da se oporavim od velike operacije kako bih mogla započeti s liječenjem. No, najvažnije, trebali smo vremena kako bismo mogli sve objasniti Georgeu, Charlotte i Louisu, na način koji je prikladan za njih i umiriti ih i uvjeriti da će sa mnom sve biti u redu’, rekla je Kate u službenoj izjavi.

‘Kao što sam i njima rekla: Dobro sam i sve sam jača svakim danom jer se fokusiram na stvari koje će mi pomoći da ozdravim, u svom umu, tijelu i duhu. Imati Williama uz sebe jer važan izvor utjehe i smirenja. Kao i u ljubavi, podršci i dobroti koje su mi ukazali mnogi od vas. To puno znači nama oboma’, ispričala je princeza.

Inače, nedavno je otkriveno da princ William nije bio uz nju u videu jer je Kate htjela sama poslati poruku javnosti,iako je njen suprug htio biti uz nju.

Kate Middleton i princ William
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Prijatelj supružnika je za The Times progovorio o tome kako se princ William osjećao nakon što je saznao za Kateinu dijagnozu, kao i činjenici da je video htjela snimiti bez njegove prisutnosti.

'Napravila je to uz potpunu podršku i savjete. William je bio uključen u sve razgovore oko toga. Na svakoj razini je želio da Kate to nije trebala napraviti. Ali, to je bila njezina odluka, nije joj zamjerio i u potpunosti ju je podržao', rekao je izvor.

Princeza je u svom govoru također zamolila javnost za razumijevanje njene potrebe za privatnošću.

‘Nadamo se da ćete razumjeti da mi, kao obitelj, sad trebamo vremena, prostora i privatnosti dok se liječim. Moj posao mi je uvijek donosio duboko veselje i veselim se što ću se vratiti kad to bude moguće, no zasad se moram fokusirati na potpuni oporavak’, poručila je Kate Middleton.

Više fotografija Kate Middleton s njenom obitelji pogledajte u galeriji: 

The Prince and Princess of Wales / Ferrari / Profimedia, Stephen Pond / PA Images / Profimedia Kate Middleton i princ William s djecom