Bila je spremna na sve zbog slave: Spavala je s pola Hollywooda, a na kraju završila s njim

Svaka uloga u filmu donijela bi joj novog dečka.

Profimedia

Muza španjolskog filmskog redatelja Pedra Almodovara, glumica Penelope Cruz ove je godina proslavila 50. rođendan, a na proslavi tog velikog dana priznala je okupljenima da je u životu napravila puno grešaka, ali joj je drago što su njezini prijatelji ostali uz nju.

Berzane Nasser/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Penelope je rođena u predgrađu Madrida, otac joj je bio automehaničar, a majka frizerka u lokalnom kozmetičkom salonu. Nisu bili dobro financijski potkovani, ali Penelope je bila drukčija od roditelja koji su znali govoriti da njoj ne treba kruh već pljesak. Kao mala je samo htjela postati slavna, a 10 godina je plesala balet. Dnevno je vježbala 5-6 sati i bila je spremna vježbati još i više samo da bi došla do razine da bi joj se drugi divili. 

'Balet je bio moja strast, sanjala sam da glumim Carmen. Tek kad sam odrasla sam shvatila zašto me toliko privlači scena, jer je balet oblik glume', rekla je kasnije. Jednog dana vidjela je Almodovarov film i odlučila je otići na audicije za TV serije. Na jednoj audiciji dobila je šansu postati voditeljica emisije za tinejdžere na lokalnoj televiziji. Sa 17 godina je bila na audiciji za seriju 'Pinx Series', a u jednoj sceni je pokazala gole grudi. Roditeljima je to bilo sramotno, prozvali su je bludnicom i dobila je šamar. 

Profimedia 

1992. u filmu 'Šunka, šunka' snimala je eksplicitne scene seksa s Javierom Bardemom. 

'Nisam bila spremna za golotinju. Ali nisam požalila, jer sam željela početi raditi i to mi je promijenilo život', priznala je glumica kasnije. Film u kojem je glumila, 'Zlatna vremena', dobio je Oscara u kategoriji 'Najbolji strani film' i Almodovar ju je nazvao da je pohvali. 

'U početku nisam željela podignuti slušalicu. Mislila sam da je šala. Svi su tada znali da sam luda za njim. Rekao je: 'Želim vam čestitati na uspjehu. A ja sam odgovorila: 'Ne! Nemoguće! Moji snovi se ostvaruju!', prisjetila se. 

Pedro je ubrzo počeo Cruz zvati svojoj muzom, a ona je imala za cilj osvojiti Hollywood. Uz sebe je htjela imati jednako uspješnog muškarca, ali bila su potrebna brojna razočaranja dok ne dođe do onog koji joj se svidio - Matt Damon. Između njih je vladao sklad i bili su nerazdvojni, ali Penelope je nešto u toj romansi nedostajalo pa ga je nakon nekoliko mjeseci veze napustila. Na filmskom setu nedugo nakon upoznala je Nicolasa Cagea i zavela ga 3. dana snimanja. U glumačkim krugovima pojedini su joj se rugali i govorili da za ljubavnike bira samo poznate zvijezde. Nije je zanimalo mišljenje javnosti, a Cage je zbog nje napustio svoju suprugu Patriciju Arquette. Kasnije se zbog toga strašno kajao. 

Profimedia 

Zbog uloge u filmu 'Nebo boje vanilije' zavela je i Toma Cruisea, s kojim je bila tri godine u vezi. Počelo se pričati i o braku, ali Tom je imao jedan uvjet - Cruz se morala odreći svoje vjere i pridružiti se scijentologiji. Nije bila spremna za to. I Matthew McConaughey pao je na njezin šarm i kratko su bili zajedno, a kasnije je rekla da je nakon prekida s njim bila depresivna i obratila se psihoterapeutu. 

Kad je s 32 godine vidjela da je bez obitelji, djece i ljubavi, ali da ima milijune obožavatelja, glumica je shvatila da nešto nije u redu. Imala je previše trenutaka u životu kada je bila spremna sve napraviti za muškarca i uvijek joj je bilo teško razići se od njih. 

Na setu filma 'Vicky Cristina Barcelona' 2008. neočekivano se zaljubila u Javiera Bardema, s kojim je glumila u filmu 'Šunka, Šunka'. Sretali su se u životu bezbroj puta i bili su prvi Španjolci koji su dobili Oscara, a onda su shvatili da su jedno za drugo. Vjenčali su se na Bahamima 2010. i kupili veliku kuću u Madridu te dobili dvoje djece. 

'Često sam bila histerična s muškarcima. Voljela sam šefovati i imala sam svoje hitove. Sada se sve promijenilo. Zadovoljstvo je slušati Javiera i reći: 'Naravno da si u pravu, dragi', zaključila je. 

Više o Penelope i Javieru pogledajte u galeriji: