Zloglasni kult mu je uništio djetinjstvo: Odrastao je u kombiju, a tragična smrt slavnog brata ga je slomila

Nakon velikog gubitka gotovo si je uništio karijeru.

Profimedia

Joaquin Phoenix mnogima je najpoznatiji po ulozi 'Jokera', no malo tko zna da je iza njega teška životna priča. Iako se glumom bavi od 1982. godine, a prvu zapaženiju ulogu dobio je sa samo 12 godina u filmu 'Svemirski kamp', svjetsku slavu i pravo najprije mu je donio 'Gladijator', a 19. godina kasnije i 'Joker'

No, čini se da ga sve to ne zanima previše, pogotovo ako se uzme u obzir da je pola života proveo u sjeni priče o tragično stradalom bratu s kojim je i uplovio u glumačke vode.

Profimedia  Joaquin Phoenix

Jednom prilikom osvrnuo se na titulu 'neadaptiranog filmskog  antijunaka, zbog kojeg sedma umjetnost, osim zabave i novca, ima i dušu'.

'Napravio sam mnogo gluposti, vjerujući u tom trenutku da radim pravu stvar. Kada sam 2008. rekao da zauvijek napuštam glumu, bio sam uvjeren da je tako. Tri godine kasnije sam uvidio svoju grešku. Važno je priznati kada pogriješite, jer nema nevinih', rekao je Joaquin gostujući u emisiji Jimmy Kimmel Live 2015.

Rođen kao Joaquin Rafael Botom u Rio Piedrasu, bio je treće od petero djece Johna Leeja i Arlene Bottom. Početak njegova života nije obećavao svijetlu budućnost. Naime, njegovi roditelji proveli su sedamdesete godine prošlog stoljeća u kombiju putujući Srednjom Amerikom sa svojom djecom, piše Wanted!

Profimedia 

Bili su članovi kulta 'Božja djeca' Davida Berga, karizmatičnog propovjednika kojeg je protestantska crkva ekskomunicirala zbog 'slobodnog tumačenja kršćanstva'. Kada su odlučili napustiti kult, ukrcali su se na brod u Venezueli i krenuli prema Floridi.

'Tada sam prvi put dobio tortu za rođendan. Napravila ju je ekipa koja je prevozila tovar igračaka u Ameriku. Nikad prije nisam imao novu igračku. Roditelji su bili brižni, jedino sam im zamjerao jer kad sam bio mlađi, učinili su nas veganima', otkrio je glumac u intervjuu za Vanity Fair.

Nedugo potom obitelj se seli u Los Angeles i tada, kao simbol novog početka, mijenja ime u Phoenix. Još kao dijete počeo je zarađivati ​​pjevajući i plešući na ulici.  Kasne tinejdžerske dane provodio je opijajući se na zabavama s bratom Riverom.

Profimedia 

River je početkom devedesetih bio holivudska zvijezda u usponu, a nakon uloge u debitantskom filmu Gusa van Santa 'My Own Private Idaho', gdje je glumio s Keanuom Reevesom, promoviran u najperspektivnijeg američkog glumca. 

Nedugo nakon toga dogodila se tragedija koja im je promijenila živote. Njegov brat, koji je bio veliki uživatelj teških droga i opijata, popio je čašu smrtonosne mješavine kokaina i heroina. Shrvan gubitkom svog idola, brata i vođe, Joaquin je nakon sprovoda objavio da završava svoju glumačku karijeru. Godinu dana nitko nije znao gdje je i što radi, jednostavno je nestao iz javnog života.

U filmu 'Ona' Spikea Jonesa, na čijem je snimanju upoznao svoju sadašnju zaručnicu, glumicu Rooney Maru, bio je depresivni samotnjak koji ljubav pronalazi u operativnom sustavu svog računala.

Profimedia 

Rooney ga je izvukao iz pakla depresije i tjeskobe, a 2020. dobili su i prvo dijete. Podsjećamo, Joaquin je prije par godina smršavio 23 kilograma za glavnu ulogu u hvaljenom filmu 'Joker'.

Rooney ga je izvukao iz pakla depresije i tjeskobe, a 2020. dobili su i prvo dijete. Podsjetimo, Joaquin Phoenix je prije par godina smršavio 23 kilograma za naslovnu ulogu u hvaljenom filmu "Joker".