STORY PINK ISSUE Ksenija Pajić i Mirela Lovrić o važnosti pravodobne dijagnoze teške bolesti + DAR - kuponi s popustima

Story je prvi medijski brend u Hrvatskoj koji je još 2011. pokrenuo obilježavanje mjeseca borbe protiv raka dojke projektom Story Pink Ribbon, a danas - 13 godina poslije - ova je inicijativa važnija nego ikada prije jer sve mlađe žene obolijevaju od ove bolesti.

Goran Čižmešija

Listopad je mjesec posvećen prevenciji i borbi protiv raka dojke kako bi se ukazalo na važnost ranog otkrivanja jer ako se ova zloćudna bolest otkrije u ranom stadiju, šanse za izlječenje su gotovo 90 posto. S tim ciljem Story pod geslom ‘Sačuvajmo zdrave dojke’ u suradnji s partnerima - dm-drogerie marktom i Udrugom P.I.N.K life - već šestu godinu zaredom provodi akciju Pink Ribbon.

Osim sveobuhvatnog osvještavanja o važnosti borbe protiv raka dojke, u sklopu projekta se prikupljaju financijska sredstva za kupnju opreme zdravstvenim ustanovama radi poboljšanja dijagnostike, liječenja i rehabilitacije žena oboljelih i operiranih od karcinoma dojke, kao i za rad Udruge P.I.N.K. life u pogledu provođenja edukativnih programa i psihološkog savjetovanja.

Story 

Pink akciji, kojom su dosad spašeni brojni životi, mogu se svi pridružiti tako da do 31. listopada u prodavaonicama dm-a diljem Hrvatske kupe posebno označene proizvode od čije prodaje dm-drogerie markt donira 5% iznosa za rad Udruge P.I.N.K. life.
Kao i cijeli mjesec, naša prva naslovnica u listopadu već je dvanaestu godinu obojena u ružičasto, a krase je dvije nevjerojatne dame - Mirela Lovrić koja je rak dojke pobijedila dva puta te glumačka diva Ksenija Pajić koja govori o važnosti redovitih zdravstvenih pregleda.

'Jedan put godišnje obavim sve osnovne preglede, a među njima mamografiju, ultrazvuk i ginekološki pregled. Tako ima osjećaj da sam napravila nešto za sebe. Preporučila bih to svima jer je potrebno malo se disciplinirati i misliti na sebe. Dobra je stvar što je prošle godine moje matično kazalište Gavella organiziralo sistematske pregled i bila sam presretna. To bi svima trebala biti praksa jer mislim da zaposlenicima puno znači', rekla je Ksenija za novi broj magazina Story.

Goran Čižmešija 

'Prvi put sam napipala kvržicu, otišla liječniku i nakon toga dobila dijagnozu. Liječila sam se prema protokolu - operacija, mastektomija dojke, hormonska terapija i zatim kemoterapija. Imala sam silikonski implantat i tada sam ponovno napipala kvržicu, ali prvih nekoliko punkcija pokazalo je da je nalaz uredan. Tek je zadnji pokazao da je ponovno karcinom. Da nisam bila uporna, ne znam što bi bilo', kaže Mirela, dizajnerica unutrašnjeg prostora koja ne krije koliko su bolest, ali i liječenje iscrpljujući.

U novom broju pročitajte i:

  • ANA BEGIĆ TAHIRI: 'Majka je moja junakinja'
  • NELA ĐINĐIĆ: 'Odlazak na pregled dojki nije luksuz, nego potreba'
  • ANDREA ANDRASSY: 'Zahvaljujući mami redovito idem na preglede'
  • ASHLEY COLBURN SA SINČIĆEM LUKOM: 'Naš mali anđeo'
  • MIA DIMŠIĆ: 'Ne mislim da se svi kad-tad moraju skrasiti'
  • MOMČILO BAJAGIĆ BAJAGA: 40 godina ljubavi
  • DEMI MOORE: Jača od svega

Story 

Uz ove i druge inspirativne priče, Story donosi čitateljima i DAR - PBZ Card Premium Visa shopping kupone! Story kuponi s popustima iskoristivi su od 9. do 15. listopada i donose popust od 30% u više od 500 trgovina diljem Hrvatske.

PLUS POSEBNA POGODNOST! U subotu, 12. listopada, očekuje vas i poseban PBZ Card Premium Visa Happy Day! Samo tog dana za plaćanje PBZ CARD Premium Visa karticom ostvarite dodatne uštede – čak 40% popusta na odabrane artikle. Više doznajte ovdje. Potražite novi Story + dar PBZ Card i Premium Visa shopping kuponi, u srijedu, 9. listopada na kioscima!

Story